Pogácsa, pénzérme és sok-sok élmény a tarisznyában

2019. június 2., vasárnap 17:12

Az igazi hagyományt idézve pogácsa és pénzérme volt a kékfestő anyagból készült tarisznyában az útravalója annak a 14 aprótalpúnak, akik szombat délelőtt búcsúztak a Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvodától.

Az eseménynek és a műsornak is a népviseletbe fiúk, lányok voltak a főszereplői, hiszen előbb német és magyar nyelven előadott körjátékokkal, dalokkal, mondókákkal, végül pedig ballagós versekkel, énekekkel adtak ízelítőt abból, hogy az óvodában töltött évek alatt milyen sokat okosodtak, s köszöntek el szeretett nevelőiktől, társaiktól.

A búcsúzás megható érzésekkel teli pillanatai ezek… tárt karokkal vár titeket az iskola. Az óvodás éveitek alatt már bizonyítottátok szorgalmatokat. Sokat dolgoztunk, készültünk ünnepekre, jeles napokra, eseményekre. Sok-sok munka van mögöttetek, hogy bármilyen rendezvényen helyt tudjatok állni, megmutattátok, hogy talpraesett, okos, bátor óvodások vagytok. Ma már könnyű szívvel engedünk útnak titeket, hiszen itt maradtok a közelünkben, és várunk vissza benneteket látogatóba, de a játék mellett már egy érdekes világ, a számok birodalma és betű ország vár rátok. Kísérje utatokat a játék öröme, amely mellé szegődik a tudás vágya! – hangzottak az elköszönés gondolatai Hajósné Takács Anikó intézményvezetőtől, aki a Szülői Munkaközösség két „ballagó” anyukájától, Wohl Zsuzsannától és Linczmayerné Králl Nikolettától is búcsúzott, megköszönve az eddig végzett lelkiismeretes és alapos munkájukat.

A kicsik a játékosságot jelképezve ugróiskolával érkeztek az óvoda kapuját szimbolizáló virágos boltívhez, amely alatt átlépve fogadták az aprócska tarisznyát, amelyet a pogácsa és a pénzérme mellett útravalóul sok-sok élménnyel és szeretettel töltöttek meg az óvodapedagógusok.

A ballagás képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb