Sportnap

2019. június 9., vasárnap 18:17

Egész nap, több játéktéren is pattogott a labda Vértessomlón június 8-án, s a kicsik és nagyok, fiúk és lányok a tikkasztó hőségben is kitettek magukért, de a szurkolókra sem lehetett panasz, minden meccset hatalmas elánnal drukkoltak végig.

Délelőtt az U10-es korosztály csapatai, a Tatabányai Vasas, a Vulkán, a Nyergesújfalu, a Voyage, s természetesen a Vértessomló harcolt a műfüves pályán a gólokért és a nyolcadik Rieder Antal Emléktorna dobogós helyezéseiért. A gyerekek pontosan tíz mérkőzést játszottak le, mire kialakult a végső sorrend: az élen végzett a Voyage, második lett a Nyergesújfalu, harmadik a Tatabányai Vasas, negyedik a Vulkán, s – ahogy Richter Tamás sportkör elnöktől elhangzott – jó házigazdaként ötödik a Vértessomló.

A gyerekeknek Hartdégenné Rieder Éva, az emléktorna névadójának lánya csokoládéval kedveskedett, elismerését fejezve ki a remek hangulatú mérkőzésekért, a küzdeni akarásukért, s egyben meg is nyugtatta a gyerkőcöket: ebben a korban még szabad sírni, ha sérülés éri őket a pályán.

Az ifjú tehetségeknek Igó István polgármester is gratulált, reményét fejezve ki, hogy egyszer talán majd elismert labdarúgóként hallhatunk róluk ismét. A polgármester azt is elmondta, hogy a faluban a labdarúgás mindig is népszerű volt, s büszkék lehetnek rá, hogy ez az aprócska település a 7 évesektől az öregfiúkig minden korosztályban ki tud állítani csapatot, sőt, még hölgyek is rúgják a bőrt.

A gyerekekkel párhuzamosan zajlottak a lábtenisz bajnokság küzdelmei, a nevezőknek bizony nemcsak az ellenféllel, de az egyre erősödő széllel is meggyűlt a bajuk. Emiatt páran élcelődve meg is jegyezték, hogy másként is alakulhatott volna a rangsor, aminek az élén végül a Szepesi Bence – Németh Gábor páros neve szerepelt. Második lett a Piroska József – Eigner Zsolt, harmadik az Antal István – Antalovits Ádám duó.

A felnőttek kora délután csaptak össze, valamennyi formáció hazai színekben. Az öt csapat két csoportban két játéktéren hajtott a gólokért, a bronzmérkőzésen az Öregfiúkat 4-1 arányban múlta felül az Új Kocsma, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Az elsőségért a Felnőttek és az Ifik küzdöttek, a fiatalok 2-0 arányban maradtak alul, így nekik meg kellett elégedniük a második helyezéssel, a Somló Kupát a felnőttek szerezték meg.

A hölgyeknél három gárda versengett, Gábor Angyalai mindkét meccsüket győzelemre vitték, így magabiztosan nyerték el az első helyezést, második lett az U17, harmadik a Vad Ciluk.

A Sportnap képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb