A felvonulás elmaradt, a vigasság nem

2019. október 6., vasárnap 19:26

Olyan még nem volt, hogy elmaradt volna Vértessomlón a szüreti felvonulás – jó pár esztendeje egy idősebb úr fogalmazott így, amikor igencsak fogvacogtató hidegben indult útjára a menet egy októberi szombat délután a faluban.

S valóban, a vendégek sokaságát vonzó programot régebben nem mindig fogadták kegyeikbe az égiek, a táncosok, dalosok, és érdeklődők – ha úgy adódott – alaposan felszerelkeztek meleg öltözékkel és jóféle borral.

Az idei rendezvény napján azonban úgy megnyíltak az égi csatornák, hogy nem volt kérdés: a felvonulás útvonalát képzeletben járják végig, a műsort és a vigasságot az iskola tornatermében tartják meg, természetesen ugyanolyan gazdag vendéglátással, ahogy az Vértessomlón már megszokott.

Az esőhelyszínen a program kezdetére roskadoztak is az asztalok a finomságoktól, s bár a kisbíró egyszer hirdette ki, hogy indulhat a mulatság, a műsorral, az azt követő kínálással és össztánccal hűen követték a szüreti menetrendet a vendégek – köztük a testvértelepülésekről, Bockhornból és Berne-ből érkezők – vastapsa közepette.

A szüreti mulatság hangulatáról a pincék féltve őrzött kincsei mellett a Mosonmagyaróvári Heideröslein Dalkör, a Vértessomlói Zeneiskola, a helyi Német Nemzetiségi Dalkör és a somlói tánccsoportok, a gyermek, junior, ifjúsági és felnőtt formáció gondoskodott, s egyáltalán nem utolsó sorban a Szomorer Jungs zenekar, akik az esti bálban is kitartóan húzták a talpalávalót.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb