Honvédelmi sportnap az iskolában

2019. október 12., szombat 06:52

Hárommillió forintot nyert két pályázaton a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola, aminek első programját, a honvédelmi sportnapot pénteken rendezték meg.

Mint azt Mosonyiné Hofer Szonja intézményvezető elmondta, a honvédelmi sportnap egész napos programját a honvédelmi neveléshez kapcsolódó szabadidős tevékenységek, szervezett foglalkozások, ügyességi és tájékozódási feladatok összeállításával szerették volna a gyermekek számára élményszerűvé tenni, szem előtt tartva az adott korosztály (6 -14 éves) életkori sajátosságait.

A 9 állomáson a feladatokat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (Toborzóiroda), a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Tatabányai Városi Lövészklub szakemberei biztosították.

Az egyes állomásokon megvalósítandó nevelési helyzetek a pedagógusközösség bevonásával valósultak meg. A feladatok kialakításakor figyelembe vették a különböző életkorú gyerekek fejlettségi szintjét és testi adottságait, hogy ennek megfelelően fejleszthessék a különböző szociális-, társas kompetenciákat, amit az együttműködés, egymás segítése, figyelemmel kísérése, közös munka, összefogás, részfeladatok szétosztása és megvalósítása terén kívántak elérni.

A játékos délelőtt során az induló csapatoknak akadálypályaszerűen kellett leküzdeniük a feladatokat, amelyek között volt többek között gépkarabély szét- és összeszerelés, gránáthajítás, játékos memória és ügyességi feladat, célbalövés puttonyfecskendővel, kúszás és tájfutás is.

A második projekt hétfőn történelmi vetélkedővel és egy kalandparkkal veszi kezdetét, majd a hazafiság program pénteken pákozdi kirándulással zárul – tudtuk meg.

Kevesebb