Esküt tettek a képviselők

2019. October 30., Wednesday 05:50

Október 28-án tartotta alakuló ülését, s tette le esküjét Vértessomló új képviselőtestülete, valamint Igó István polgármester, aki az előző ciklusban is irányította a települést.

A választás eredményeit Vízkeleti István, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette, s mint elmondta, október 13-án a polgármester választás során 502-en voksoltak érvényesen, közülük 374-en Igó Istvánra.

Az egyéni listás képviselő választás is eredményes volt a faluban, a legtöbb szavazatot, 393-at Richter Tamás szerezte meg, Wohl László 368, Schäffer László 358, Krüpl Vilmos 356, Farkas Kornélia 323, Golda Zoltánné 313 voksot kapott, így a következő 5 esztendőben ők ténykedhetnek a képviselőtestület tagjaként.

A polgármester az előttük álló feladatok kapcsán azt emelte ki, hogy továbbra takarékosan, ésszerűen, hatékonyan kell gazdálkodniuk, s természetesen biztosítani az intézmények működési feltételeit a színvonal megőrzéséhez. A pályázati források a következő ciklusban is elengedhetetlenek a fejlesztésekhez, és örömteli, hogy a közelmúltban is érkeztek pozitív elbírálásokról értesítések – a többi között – a bölcsődei férőhely és a Művelődési Ház belső felújításának folytatása kapcsán, és a kerékpárút átadása is hamarosan várható. Van, lesz bőven feladat erre a ciklusra is, hogy Vértessomló az eddigieknél is élhetőbb, komfortosabb környezetet jelentsen az itt élők számára – fogalmazott a polgármester.

Az alakuló ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását követően titkos szavazással döntöttek az alpolgármesterek személyéről, s végül mindkét jelöltet egybehangzó igennel támogatták a képviselők: képviselőtestületi tagú társadalmi megbízatású alpolgármesterként segíti továbbiakban is a településvezető munkáját Krüpl Vilmos, Krüpl Etelka pedig nem képviselő társadalmi megbízatású alpolgármesterként.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Vértessomló is megtartotta alakuló ülését október 28-án. A településen a nemzetiségi választás során 150-en szavaztak érvényesen, Krüpl Vilmos 140, Könyvesné Beutl Anita 136, Krüpl Etelka 132, Somlói Zsuzsanna 130, Bőhm Gergely 120 szavazattal nyerte el a mandátumot. Az ülésen a képviselők az eskütételüket követően egybehangzó igen szavazattal választották ismét elnöknek Krüpl Etelkát, elnökhelyettesnek pedig Somlói Zsuzsannát.

Kevesebb