Sváb Kupa: a kecskédiek vihették haza

2020. február 9., vasárnap 21:32

Várgesztesen zárult le a Sváb Kupa teremlabdarúgó torna 18. sorozata február 8-án, s bár a felnőtteknél a negyedik fordulóban botlott a Kecskéd, összességében az élen végeztek, az utánpótlás csapatoknál pedig kétség sem férhetett a kecskédi gyerekek kupagyőzelméhez.

A sorozat január 18-án indult útjára Vértessomlón. A várgesztesi kezdeményezésű torna során 11 évig csak a felnőttek küzdöttek a serlegért, azonban 2012-ben a kecskédi Wéber Imre javaslatára a gyerekeket is „befogták”, így az utánpótlás korosztályúak 8. alkalommal csatáztak, hogy eldöntsék, ki a legjobb. Az U9-es korosztályban a Vértessomló és a somlói színekben játszó várgesztesi gyerekek, a Kecskéd, Környe és a Tatabányai Vasas, míg a felnőtteknél ez utóbbi csapat helyett a Várgesztes részvételével zajlottak a mérkőzések 4 héten át 4 helyszínen.

Az utánpótlás korosztályú gyerekeknél a Kecskéd minden fordulóban 100%-os teljesítményt nyújtott, a rendre cserejátékos hiánnyal küszködő vértessomlói csapat pedig hiába akart és küzdött kitartóan, a sorozatban csupán egyetlen pontot szerzett a Vasas elleni döntetlennel. Kérdőjel tehát leginkább a második-harmadik hely tekintetében merült fel, hol a Környe, hol a Tatabánya Vasas teljesített jobban. Így érkezett el a zárás, amely során a Kecskéd ismét remekelt, a három csapat ellen 27 gólt szerzett, míg a hálójuk csak egyszer rezgett. A kis somlói labdarúgók ezúttal sem jártak sikerrel, pedig győzni akarásban nem volt hiány, így ők a negyedik helyen zártak. A fordulóban a Környe a tatabányai csapattal 0-0-s döntetlent játszott, a Vértessomló ellen 3 pontot szerzett, és szintén 4 pontos lett a Vasas is, szintén a Somló elleni győzelmével. A fordulóban tehát a két csapat között a gólarány döntött a tatabányai együttes javára, és összességében 1 ponttal többet gyűjtve a teljes sorozat második helyét is megszerezték, míg a környeiek a harmadikon végeztek.

A felnőtteknél jól jött a kecskédieknek, hogy a korábbi három fordulóban szépen teljesítettek, mivel – úgy tűnt – Várgesztesen is élt a „hazai pálya előnyének” elmélete. A házigazdák nyitásként 3-2-re múlták felül a Környét, majd a somlóiak 4-3-ra a Kecskédet. A Környe – Vértessomló meccs 5-5-ös döntetlennel zárult, következett a Kecskéd – Várgesztes mérkőzés, melyen az élen álló gárda 2-1-re múlta felül a vendéglátókat, a Környével azonban nem bírtak, 4-4-es döntetlen lett a vége. A Vértessomló tehát 4, a hazaiak 3 ponttal futottak neki a forduló utolsó mérkőzésének, a két csapatot zúgó bíztatás kísérte a lelátóról, hiszen míg a gesztesieket a győzelem, addig a somlóiakat már egy döntetlen is az élre repítette volna. A szomszédvár csapatának azonban nem sikerült a bravúr, hatalmas ziccereket hagytak ki, s volt, hogy a vendéglátók hálóőre a gólvonalról mentett. A meccs a Várgesztes 3-1-es győzelmével zárult, amivel bezsebelhették a forduló elsőségét, s mivel pontegyenlőség esetén a két csapat egymás elleni eredménye számít a felnőtteknél, a Vértessomló végzett a második, a Kecskéd a harmadik helyen, a Környének meg kellett elégednie a negyedikkel.

A kupát a várgesztesi „botlás” ellenére a Kecskédiek nyerték el, második lett a Várgesztes, a harmadik helyen a Vértessomló, Környe osztozott.

Kevesebb