Rendhagyó ballagás

2020. június 15., hétfő 06:26

A járványveszély miatt más-más módon próbálják ünnepélyessé tenni a végzős diákok búcsúztatását a településeken, ami a szülői közösségnek és az önkormányzatnak köszönhetően igen emlékezetesre sikerült a somlói iskolában.

Stílszerűen, védőmaszkban érkezett a 16 nyolcadikos és osztályfőnökük, Seffer Tímea osztályfőnök, akiket az udvaron vártak a családtagok, nagyszülők, rokonok és barátok.

A ballagókat Mosonyiné Hofer Szonja iskolaigazgató köszöntötte elsőként, aki többek között elmondta: a végzősök búcsúztatása több évtizedes hagyomány a községben, és ez a fiatalok életében egy szép és különleges pillanat. A koronavírus elleni védekezés azonban nem tette lehetővé a megszokott ünnepség megszervezését, ezért döntöttek úgy a szülők és az önkormányzat, hogy ha nem is a megszokott formában, de az iskola falain kívül mégis sor kerüljön a közös búcsúra.

- Tiszta szívből kívánom, találjátok meg azt a lehetőséget, amiben a mindennapokban jól fogjátok magatokat érezni, és ha ez így lesz, nemcsak a diák korotok, de a felnőtt életetek is boldog lesz – fogalmazott Mosonyiné Hofer Szonja-

Igó István köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyolc év nemcsak tanulással telt, hanem barátságok is szövődtek, amik egy életre kihatnak. – Találjátok meg az életben a lehetőséget, hogy boldoguljatok. Találjátok meg azt az elfoglaltságot, hivatást, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz benneteket – mondta a település első embere.

Az ünnepségen az alsóbb osztályok diákjai is köszöntötték a ballagókat, a hetedikesek pedig személy szerint is tréfás jellemzéssel köszöntek el a végzősöktől.

A hivatalos programot követően a nyugdíjas székház udvarán fejeződött be a vértessomlói és várgesztesi diákok búcsúja, ahol egymástól is elköszöntek, felelevenítve az elmúlt 8 év emlékezetes pillanatait.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb