A búcsú elmarad, de a zarándoklat nem

2020. szeptember 4., péntek 13:01

Pénteken pontban reggel 6 órakor kezdte a misét Visnyei László plébános a somlói kápolnában, aki a csatkai zarándokokért imádkozott, majd megáldotta az embert próbáló útra vállalkozókat.

Mint mondta: amikor hosszabb útra indul az ember, mindig izgalommal tölti el az, hogy milyen lesz az idő, milyenek lesznek a körülmények. Útközben magába tud mélyedni, és találkozni tud önmagával. Találkozik gyarlóságaival, nehézségeivel és örömeivel, és ezt mind elviszi magával a zarándokhelyre, ahol Istennel szeretne találkozni. És ott történik meg az igazi találkozás!

Bár a járványhelyzet miatt idén törölték a csatkai búcsú programját, nyolcadik alkalommal kelt útra az a hatfős csoport, amelynek tagjai 62 kilométeres utat megtéve, szombaton koradélután érkeznek Csatkára.

Mint azt a zarándoklatot szervező Batin Péter elmondta, az eredeti ötlet onnan származott, hogy részt vettek 2013-ban a csíksomlyói meneten, s akkor határozták el, hogy ezentúl ősszel Csatkát keresik fel.

- Pénteken Oroszlányt, Bokodot, Császárt, Vérteskethelyt érintve érkezünk Kisbérre, ahonnan szombaton reggel a folytatjuk utunkat Bakonyszombathelyen és Ácsteszéren keresztül – fogalmazott Batin Péter, aki hozzátette: lehetőségük lesz felkeresni a Mária Kegyhelyet, de az ünnepi szentmisére Bakonyszombathelyen kerül sor szombaton.

Kevesebb