Szakmai Pikniknek adott otthont a Faluház

2020. szeptember 9., szerda 06:58

Szeptember 4-én, pénteken a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága, az Erzsébet Ifjúsági Alap és a házigazda Várgesztesi Faluház várta szakmai programokkal és értékes beszélgetésekkel a megye kulturális intézményeinek és civil szervezeteinek képviselőit.

A találkozó fő témája az ifjúság kulturális programokba történő bevonása volt. A résztvevőket Rising Károlyné polgármester köszöntötte, majd tanulással, tapasztalatszerzéssel telt a délelőtt: mindenki maga is kipróbálhatott a korosztály motiválásra alkalmas feladatokat, elmondhatták saját tapasztalatait az ifjúsági programokkal kapcsolatban és még a mobiltelefonos videóvágással is megismerkedtek, hogy rendezvényeikről azonnal videós anyagokat tudjanak feltölteni a közösségi oldalakra. Az esemény zárásaként Geiszt Róbert mutatta be a Faluház sokrétű tevékenységét.

A résztvevők a sok-sok jó gyakorlaton kívül saját süteményekkel, szörppel, gyümölccsel érkeztek, ami a hazai készítésű gulyás mellett megalapozta a piknik kötetlen hangulatát.

A Sárisápról, Vértessomlóról, Oroszlányról, Kisbérről, Leányvárról, Tatából, Tarjánból, Pilismarótról, Almásfüzitőről, Etéről, Bajról, Tatabányáról, Komáromból és persze Várgesztesről érkező kulturális szakemberek a rendezvény legnagyobb erényének a közös gondolkodást, az értékes ötleteket és szakmai kapcsolatépítést tartották.

Kevesebb