Vigadtak az iskolások

2017. február 25., szombat 19:23

Majd háromszázan, gyerekek, szülők, rokonok népesítették be pénteken délután a vértessomlói sportcsarnokot, hogy kezdetét vegye a hagyományos jelmezes bemutató és mulatság, melyen a helyieken kívül, a szintén itt tanuló várgesztesi felső tagozatosok is részt vettek.

A Heimattöne Kapelle együttes zenéje vezette be az eseményt, melynek tagjai ingyen vállalták a fellépést, majd Hartdégenné Rieder Éva intézményvezető köszöntötte a diákokat és kísérőiket, akik között ott volt Igó István polgármester is.

Az iskola szülői közössége által szponzorált rendezvény a jelmezesek bevonulásával kezdődött, majd a gyerekek a világot jelentő deszkákon egyenként is bemutatták szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb maskaráikat. A felállított büfében sütemények, szendvicsek, üdítők sokasága hívogatta a megjelenteket, s a szülők jóvoltából pedig értékes ajándékok várták a tombolahúzás nyerteseit.

A rendezvény tombolájából és a belépőkből befolyt összeget egyébként az iskola hagyományos tavaszi kirándulására fordítják.

A jelmezeket az ötletesség, a jelmez szépsége, bonyolultsága alapján díjazták:
Különdíj 1. osztály 2. osztály 3. osztály 7. osztály 8. osztály Csoportjelmezek, akik kis táncos-énekes bemutatót is tartottak:
4. osztály 5. osztály 6. osztály Csoportjelmez különdíj
7. osztály
Kevesebb