Összegyűltünk farsangolni...

2017. február 26., vasárnap 16:46

Egész szombat délelőtt szorgoskodtak a szülők, hogy az ovisok farsangi mulatságára minden dísz, füzér, lufi a helyére kerüljön a vértessomlói sportcsarnokban, s hogy az asztalok roskadásig teljenek ínycsiklandó süteményekkel.

De természetesen a kicsik is készültek a nagy napra, s nemcsak a maskarák elkészítésében segítettek, hiszen verssekkel, dalokkal, körjátékokkal köszöntötték a délutáni mulatság résztvevőit a program kezdetén. S azért – valljuk be – van annak egy tagadhatatlan bája, amikor az elméletileg rémisztő külsejű, zord katona ropja a szende, törékeny hercegnővel, a tetoválásokkal „kivarrt” rocker pedig a gyönyörű pillangóval. És a sorból az óvodapedagógusok sem maradhattak ki, ők valamennyien színes bohócsipkát öltöttek az alkalomra, ami igencsak elnyerte az apróságok tetszését.

Pár gyerkőcnek a körjátékok alatt meggyűlt a baja az álarcával, egy nyuszi elhagyta a farkincáját, de ez egyáltalán nem szegte kedvüket, hiszen – ahogy a versikében is elhangzott – összegyűltek farsangolni, vidám táncot járni, elmondták a mondókákat, tessék most mulatni!

A kedves felszólításnak nem is lehetett ellenállni, a színes maskarás felvonulást követő német nemzetiségi és magyar táncházban Zajácz István apuka muzsikájára mindenki ropta, aki csak bírta, sőt a családokat tréfás farsangi vetélkedővel is megmozgatták a szervezők.

A báli bevételt és az adományládában összegyűlt forintokat, a szülők egyetértésével a tavaly átadott babaház berendezésére fordítja az intézmény.

Kevesebb