Búcsú a mesevilágtól

2021. június 6., vasárnap 12:24

Hagyományosan virágos boltív alatt léptek ki a mesevilág kapuján, s vették át a kékfestő anyagból készült ballagó tarisznyájukat a Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvoda nagycsoportosa június 5-én, ám ezúttal a Művelődési Ház udvarán, mivel óvodáé az új bölcsőde építése miatt jelenleg még munkaterület.

Mesevilág most mennem kell, de nem feledem, amit tőled kaptam. Mesevilág, az emlékek a szívem mélyén örökre megmaradnak. Viszlát csodás mesevilág – szólt az ének, a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok pedig könnyes-büszke tekintettel követték lépteiket.

A 11 népviseletben érkező aprótalpú német és magyar nyelven előadott körjátékokkal, dalokkal, mondókákkal, végül pedig ballagós versekkel, énekekkel adott ízelítőt abból, hogy az óvodában töltött évek alatt milyen sokat okosodtak, s köszöntek el szeretett nevelőiktől, társaiktól.

Még tisztán emlékszünk az első napokra, amikor édesanya kezét fogva bátortalanul, de annál nagyobb kíváncsisággal léptetek be a csoportszobába. Nagy szeretettel fogadtunk benneteket. Sokat tanultatok, ügyesedtetek az óvodai évek során. Az elmúlt időszakban sok apró jele mutatkozott annak, hogy Ti bizony kinőttétek az óvodát: a potyogó tejfogacskák, az egyre rövidülő ágyikók, és sokan a jeleitek helyett már a neveiteket írjátok a rajzaitokra. Ezek mind bizonyítják, hogy eljött az ideje, hogy az ovis zsákot felváltsa az iskolatáska, a játékot pedig a tanulás. – szóltak az elköszönés gondolatai Ruska Mónika óvodavezetőtől, aki a Szülői Munkaközösség két „ballagó” anyukájától, Hegedüs-Harasta Henriettől és Enczné Mohos Csillától is búcsúzott, megköszönve az eddig végzett lelkiismeretes és alapos munkájukat. Az intézmény egyik dajkájától, Krüpl Jánosnétól is elköszönt a kollektíva, ő évtizedek óta nevelgette, dédelgette a felnövekvő gyermekeket, több százan cseperedtek fel ölelő kezei között. Lelkiismeretesen gondozta a kicsiket, pátyolgatta, dédelgette, szeretgette őket. Segítette az óvónénik munkáját, nélküle elképzelhetetlen lett volna a mindennapok feladatainak gördülékeny elvégzése – hangzott el az óvodavezetőtől, aki a teljes kollektíva nevében kívánt Zsuzsa néni számára jó egészséget s hosszú, boldog nyugdíjas éveket.

A Szülői Munkaközösség képviseletében Hegedüs-Harasta Henriett mondott köszönetet a dadus számára, pedagógusnap alkalmából pedig valamennyi óvodapedagógust kedves ajándékkal, és a szeretet virágaival köszöntöttek.

A ballagó ovisok végül az iskolai tanszerekkel és édességgel megtöltött Schultütével, a pogácsa és pénzérme mellett sok-sok élményt, szeretetet rejtő tarisznyával indult útnak, hiszen – ahogy a műsorukban is elhangzott – úgy megnőttek, hogy az ágyuk kicsi már, rájuk a mesesarok helyett holnap az iskola padja vár.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb