Vadak és jók

2021. június 13., vasárnap 12:36

Ilyenek voltunk, vadak és jók – jellemezte tablóján az osztályközösségét az a 28 végzős diák, akik szombaton vettek búcsút a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskolától, s bár a világjárvány miatt ezúttal az intézmény udvarán tartották a ballagást, az iskola ezúttal is virágoktól pompázott ünnepi díszben, és a búcsúzó diákok útját is virágszirmok kísérték.

Steiner Tímea osztályfőnök diákjai az online oktatás miatt nehéz évet tudhatnak maguk mögött, ám Kun Dániel és Kovács Levente a búcsúbeszédében csak a szép emlékeket idézte fel: a tanáraikhoz, az osztályközösséghez kötődő élményeket, az osztálykirándulásokat, a szünetbeli bolondozásokat, híres farsangokat, a nyolcadikban beszerzett Miki-egeret, amely minden órán velük volt. Szerettünk együtt, így év vége felé még inkább… Mindezek hiányozni fognak, de vár minket a középiskola. Az ismeretlentől egyszerre tartunk, s ugyanakkor várjuk is, mint következő életszakaszunkat – tolmácsolták a végzősök érzéseit, s egyben köszönetüket a pedagógusok gyakran próbára tett türelméért, a töretlen kitartásukért, féltő, nevelő szeretetükért, szüleik számára pedig a támogatásukért.

Ti voltatok az első olyan osztály, akik élő zenére, nagyszerű koreográfiával előadtatok egy musical részletet a Rocksuliból, innen indult újára a HaveRock zenekar is – derült ki a hetedikesek búcsúbeszédéből, s mi sem volt természetesebb, hogy a ballagást a diákokból álló igen fiatal, és igen tehetséges együttes dalai is színesítették. Ha elég kitartó vagy, biztosan lehetsz majd ügyvéd, cukrász, profi zenész, pszichológus, programozó, szoftverfejlesztő, de akár az olimpiai judósoknak, vagy egy profi focicsapatnak a tagja – a hetedikesek a ballagók által megfogalmazott célokból, álmokból gyűjtöttek össze egy csokorra valót, s kívánták nagyobb társaik számára, hogy ezekből minél több valósuljon meg, a saját álmaik, vágyaik repítsék tovább őket.

Itt kaptátok meg azt a tudást, amellyel a következő években sikeresek lehettek, itt leltétek meg azokat a barátokat és kapcsolatokat, amelyek hosszú évekig kitarthatnak. Ez az iskola a ti otthonotok volt. Kérlek benneteket, hogy gyertek majd vissza az osztályfőnökötökhöz, tanáraitokhoz, akik számára fontos a visszajelzés, osszátok meg velük életetek történéseit – szólt a nyolcadikosokhoz Mosonyiné Hofer Szonja intézményvezető, aki a pedagógusok és az iskola dolgozói nevében Hamvas Géza soraival kívánt valamennyiük számára sikeres életutat: A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény is csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle… Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg. Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg!

Kevesebb