High-Tech Suli program: 26-áig lehet pályázni

2021. november 19., péntek 11:30

Újra pályázhatnak a hazai általános iskolák a High-Tech Suli programra, amelyhez ezúttal újabb 10 intézmény csatlakozhat, ezzel együtt pedig már országszerte 25 iskola diákjai élvezhetik a digitális tanterem adta lehetőségeket.

A program kategóriájában egyedülálló és több elemében is újszerű megoldásokat alkalmaz. A digitális teremhez szükséges eszközökön, illetve képzésen kívül, a tanárok többletmunkájuk elismeréseként havi bérkiegészítésben is részesülnek.

A High-Tech Suli program bepillantást nyújt a jövőbe és így segítséget nyújt a pályaválasztásban is. Nemcsak a tanulók, de a tanárok is sokszor most találkoznak először 3D nyomtatóval, lézervágóval, vagy mikrokontrollerekkel, amelyek azontúl, hogy megkönnyítik a tanítást a gyerekek motiválásán keresztül, a tanároknak is vonzóak. A terem eszközeivel a tanulók megtapasztalják a kreatív alkotás élményét, futurisztikus városokat alkotnak, űrállomást építenek a matematika, fizika, vagy akár a történelem ismereteiket a korábban megszokottnál sokkal jobban elmélyítve.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás célja a köznevelési intézmények infrastrukturális, oktatástechnológiai és módszertani fejlesztése a következő elemek segítségével minden nyertes esetében:

Kevesebb