Új kapu és kiskapu készült

2021. december 7., kedd 11:56

Másfél millió forintos támogatást nyert el a Vértessomló Közművelődéséért Egyesület, a pályázati forrás kétharmadát a Tájház új kapujára és kiskapujára, a fennmaradót működési kiadásaira fordította.

A Vértessomló Közművelődéséért Egyesület még márciusban nyújtott be pályázatot a Miniszterelnökség által „Nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek 2021. évi költségvetési támogatása” elnevezéssel közzétett felhívásra „Tájház kapu, kerítés és pinceajtó készítés, mázolás” címmel 1.920.000 Ft-os összegre, végül 1 millió forintot nyert el. Az alapanyag fa ára a pályázat 3-4 hónapos elbírálási ideje alatt sajnos több mint a kétszeresére emelkedett, így az elnyert forrás a 270 ezer forintos önerővel kiegészítve sem bizonyult elegendőnek az eredeti tervek megvalósítására. Az egyesület végül új kaput és kiskaput készíttetett kőrisfából, új acélpántokkal és vasalatokkal felszerelve, Milesi vékonylazúr bevonattal.

A szervezet ugyancsak a Miniszterelnökség által kiírt „Nemzetiségi civil szervezetek 2021. évi költségvetési támogatása” pályázaton is sikeresnek bizonyult, a működési költségeinek fedezésére félmillió forintot nyert el.

Kevesebb