Két év kihagyás után ismét lesz szóbeli érettségi

2022. február 8., kedd 18:04

Két év után újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségi vizsgákat - közölte az Oktatási Hivatal.

2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt csak írásbeli érettségi vizsgát tettek a végzős középiskolások, idén azonban visszatér a pandémia előtti hagyományos vizsgarend.

"Jelenleg nincsenek érvényben rendkívüli szabályok az érettségi vizsgákra" - válaszolta az Eduline nevű portál kérdésére az Oktatási Hivatal, mindebből pedig arra lehet következtetni, hogy idén - két év kihagyás után - ismét megtartják majd a tavaszi szóbeli érettségi vizsgákat.

A korábbi vizsgarendhez való visszatérés szándékára utal az is, hogy az Oktatási Hivatal néhány nappal ezelőtt közzétette a tavaszi érettségi járványügyi szabályait, és e dokumentumban külön is kitérnek a szóbeli vizsgákra: az írásbeliken marad a 1,5 méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, és a szóbelin is tartani kell majd a távolságot. A maszkviselést központilag nem teszik kötelezővé, erről az iskolák dönthetnek majd - teszi hozzá az Eduline.

Az oldal felidézi azt is, hogy 2020-ban néhány héttel az érettségi szezon kezdete előtt jelentette be a kormány, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a szóbeli vizsgák, míg az írásbeliket szigorú szabályok mellett tartják majd meg.

Kevesebb