Hatodszor köszöntötték közösen a nyarat

2022. június 9., csütörtök 13:24

Nagyjából száz vendég érkezett a környei Művelődési Házba június 8-án az Idősek Napközi Otthonának nyárköszöntő rendezvényére a kistérségi társuláshoz tartozó otthonokból, klubokból Tatabányáról, Tarjánból, Vértesszőlősről és Vértessomlóról. A szép korúak kistérségi közös nyárköszöntő programjának alapjait 2014-ben tették le Környén, s akkor még kicsit aggódtak a siker miatt, mára azonban csak az időjárás okozhat fejtörést a szervezők számára.

Korábban előfordult olyan, hogy a program kezdete előtt 30 perccel „szakadt le az ég”, idén viszont már az előző napokban is bőven érkezett a jelzés, hogy az ünnepelt, azaz a nyár, a rendezvény napján nem éppen mosolygós arcát mutatja, így a házigazdák nem az otthon gyönyörű tóparti környezetében fogadták a vendégeket, hanem a Művelődési Házban.

Később Mecsei Ilonától, a Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatójától el is hangzott, hogy bár az időjárás zárt térbe kényszerítette a vendégeket, és hálásak a vendéglátásért, azért az igazi otthonuk, az ékszerdoboz a tóparti intézmény, ahol valóban csodás a zöld környezet.

Az eseményt – melyet a járásból érkező hölgyek, urak mellett Klinger Tamás Tarján, Igó István Vértessomló polgármestere, Pákozdi Ferenc környei alpolgármester is megtisztelt jelenlétével – Beke László polgármester nyitotta meg, örömét fejezve ki, hogy hosszú kihagyás után ismét Környe adhat otthont a találkozónak, s hogy az idősek klubja által szervezett programok, apró ünnepek már mindannyiuk számára nagyon hiányoztak. Ha a mai napra gondolok, akkor is tudom, hogy a környei Segítő Szolgálat munkatársai mekkora örömmel készültek, milyen boldogan ténykedtek már jó ideje, hogy jól sikerüljön az ünnepség. És azt is tudom, hogy a rendezvény alatt milyen sokszor fogják jól érezni magukat, elég, ha elkapnak egy boldog pillantást, egy mosolyt – fogalmazott, majd Halász-Becker Anita, a nappali ellátás vezetője szólt az idősödéssel együtt járó tulajdonságokról, értékekről: a derűs életszemléletről, a bölcs világlátásról, a tengernyi tapasztalatról, türelemről, kitartásról, hitről. Mindez csupa olyan tulajdonság, amit csak az életkor előrehaladtával lehet megszerezni, magunkévá tenni. Ezekre az értékekre pedig hatalmas szüksége van társadalmunknak minden időben, de a maiban – úgy érzem – különösen. Halász-Becker Anita zárásul azt kívánta, hogy a szépkorúak minden napját aranyozza be valami, mint például ez a mostani program is, amire szívesen gondolnak majd vissza, ami erőt ad és segít a nehezebb napokat is elviselni.

Boldog pillantásokban, mosolyban valóban nem volt hiány a nap további részében, hiszen elsőként a Vackor Óvoda és Bölcsőde Gomba csoportjának Polgári táncokból összeállított csokra, később a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Széltoló Táncegyüttesének „Őszi berukkolás” című tánca, végül pedig a KaDarKa társulat tagjai, Dallos Zoltán és Jónás Szabolcs operett részletei derítették a résztvevőket és sarkallták vastapsra.

A vendégek minden bizonnyal ismét évekre megőrzik emlékezetükben a 2022-es esztendő már oly nagyon várt környei nyárköszöntő rendezvényét, hiszen a színpadi produkciók után a házigazdák ezúttal is finom falatokkal, szívből jövő mosollyal és apró ajándékkal kedveskedtek mindannyiuknak, no meg jó hangulatú, vidám beszélgetéssel, majd pedig a Dorf Music vérpezsdítő muzsikájára közös tánccal.

Kevesebb