Beszámoló a Nemzetközi Tűzoltó Olimpiáról

2022. július 20., szerda 20:28

A Magyar Tűzoltó Szövetség hivatalos közösségi oldalán számolt be a Nemzetközi Tűzoltó Olimpia első három napjáról Schäffer László, a szövetség Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A beszámoló szerint a Magyar Tűzoltó Szövetség delegációja vasárnap délután megérkezett a CTIF által szervezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpia helyszínére, a szlovéniai Celje városába.

A magyar delegáció tagjai:

Ifjúsági csapatok:

Hagyományos kategória „A”:

Hagyományos kategória „B”:

Hétfőn a hagyományos és a tűzoltó versenysport kategóriában versenyzőknek a Kladivar stadion, az ifjúsági kategóriában induló csapatok edzésének pedig a Sentjur Stadion adott otthont. Az időjárás előrejelzés forró nyári napot jósolt, ami be is igazolódott. A tikkasztó hőség megnehezítette a pályán a csapatok feladatát.

A hétfői nap délutánja még tartogatott az ifjúsági csapatoknak más jelentős programot is. 19:30-kor Celje főterén kezdődő "Ifjúsági tábor ünnepélyes megnyitóján" felhúzták a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség ifjúsági zászlaját, majd ezután megnyílt a nemzetek kiállítása. Ezen a kiállításon minden nemzetnek, amely ifjúsági csapatot delegál az olimpiára, egy pavilont kell berendezni, ahol bemutatja a saját országát, települését. Ez a program felejthetetlen élménnyel gazdagította a fiatalokat. Amellett, hogy a saját pavilonuknál vendégül láthatták az érdeklődőket, lehetőségük volt megismerni a versenyen résztvevő többi nemzetet is, körbe járva a kiállítók között. A rendezvényt meglátogatta dr. Bérczi László dandártábornok, a CTIF alelnöke is.

Kedden az ifjúsági csapatoknak szabadnapjuk volt. Erre a napra egy kirándulást szerveztünk a gyerekeknek. Reggeli után buszra szálltunk és ellátogattunk a közelben található Bledi tóhoz.

Egy gyönyörű környezetben, jó hangulatú kirándulásnak voltak részesei az olimpikonok a szerdai, második edzésnap előtt.

Beszámoló, fotók: Schäffer László

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb