Csapatnévsor szalámin „megörökítve”

2022. augusztus 29., hétfő 13:06

Családi nap keretében köszöntötte a Tűzoltó Olimpián résztvevő csapatokat, a támogatókat, és egyáltalán nem utolsó sorban a szülőket, szurkolókat augusztus 27-én a fürdőtó partján a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A program egyben szakmai kihívásokat és játékos feladatokat is tartogatott a résztvevők, önkéntes tűzoltók számára, a legkisebbek örömére pedig habpartival zárult.

Konzervgúla dobálás, tömlőcsatolás, célba lövés puttonyfecskendővel – a többi között ilyen feladatokkal kellett megküzdeniük a gyerekeknek, fiataloknak a családi nap során, az egyesület vonulós tagjai pedig komolyabb gyakorlatokkal, feszítővágós roncsvágással, osztott sugár szereléssel gépjárműfecskendőről, tálcatűz oltással bizonyíthatták rátermettségüket, miközben készült az ízletes menü, a sült kolbász és virsli.

A családi nap hírére szépen benépesült a tópart, Schäffer László elnök a tagság, támogatók, szülők, rokonok, barátok előtt idézte fel a szlovéniai Nemzetközi Tűzoltó Olimpia eseményeit, az elért kiváló eredményeket: nagy örömünkre szolgált, hogy három, az ifjúsági lány, a női és a férfi csapattal vehettünk részt ezen a nemzetközi versenyen és képviselhettük Magyarországot, a megyét, és Vértessomlót. Rengetegen eljöttek a csapatoknak szurkolni, buzdítottak, tartották bennünk a lelket, ezt mindenkinek nagyon köszönjük! 25 ország több mint 3300 versenyzője szerepelt, nekünk ott kellett helytállnunk, a mi kis falunk és csapatai életében ez egy hatalmas dolog volt. Ezen a versenyen nagyon szép eredményeket értünk el, amikre büszkék lehetünk, hiszen olyan csapatok között szerepeltünk, akik már több évtizede gyakorolják ezt a versenyfajtát – hangzott el az elnöktől.

Mint ismert, az ifjúsági lányok tökéletes szereléssel végeztek a 10. helyen, és szereztek ezüst minősítést, a férfiak hatalmas bravúrral országos csúcsot döntöttek, és a 60 fős mezőnyben a 11. helyen végezve zártak arany minősítéssel, az ötszörös magyar bajnok női csapat pedig bronz minősítést ért el. Az elnök valamennyi csapat számára köszönetét fejezte ki a helytállásért, a felkészülés alatt nyújtott munkáért, és máris hozzátette, hogy nincs megállás, hiszen jövőre vár rájuk a miskolci országos verseny, utána pedig olimpiák sorozata következik. Fiatalok vagytok még, nagyon sok lehetőség áll előttetek! – lelkesítette a csapatokat, kiemelve, hogy ez a szép eredmény nem jött volna létre, ha nincsenek a támogatók, nincsenek a segítők, és a szurkolók, szülők, akik személyesen buzdították őket Szlovéniában.

Igó István polgármestert egyéb teendői elszólították, a nevében Krüpl Vilmos alpolgármester köszöntötte a tűzoltókat: nagyon büszkék vagyunk rátok! Az élet már többször bizonyította, ha nagy gond van, akkor mi a helyiekre számíthatunk. Említhetem példaként a földrengést. Csak rátok számíthattunk, hiszen a tatabányai tűzoltóságnak elég nagy a területe ahhoz, hogy mi valahol a sor végén legyünk. Veszélyhelyzetben, munkában is számíthatunk rátok, amit nagyon köszönünk. S hogy ezen kívül még a sportban is nagyon szépen helytálltok, az a hab a tortán. Nagyon büszkék vagyunk rátok, nagyon köszönjük a munkátokat, és nagyon jó volt somlóinak lenni Celjében! – zárta gondolatait az alpolgármester.

Stílszerű meglepetéssel készült a rendezvényre a Ricsi Hús: valamennyi csapat és a felkészítők gárdája egy-egy szalámit vehetett át, rajta a tagok neveivel, majd következett az akadályverseny eredményhirdetése. A gyerekeknél a harmadik helyet a Cipet-Capat, a másodikat a Törpikék szerezték meg, első helyen végeztek a Csibék. A felnőttek rangsorában a Four Seasons zárt a harmadik, a Berényi Kft. a második helyen, az első helyezettnek járó ajándékot a Film elnevezésű formáció vezette át.

Az ifjúsági lány csapat is készült meglepetéssel. A gyermekek körében igen közkedvelt habparti előtt bemutatták azt a tánc koreográfiát, amit Csere Katalin álmodott meg és tanított be a számukra, s amivel az olimpián második helyezést értek el a 25 nemzet között a kulturális zenés, táncos produkciók minősítésekor, igazolva, hogy nem csupán az akadálypályán nyújtanak kiváló teljesítményt.

Az esemény képeit a Kapcsolódó galériában tekintheti meg.

Kevesebb