Biztonságban az ünnepek alatt is

2022. november 30., szerda 10:16

Az elmúlt évekhez hasonlóan az év végi ünnepek időszakában jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésre kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon, valamint a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén, hiszen mindenki készül a karácsonyra, szilveszterre.

A bevásárlások idején – talán az év vége miatt – már fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk. Emiatt könnyebben válhatunk bűncselekmény áldozatává vagy közlekedési baleset érintettjévé.

Az ünnepeket megelőző bevásárlás időszakában a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a különböző bevásárló- és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszíneire, piacokra, benzinkutakra, pályaudvarokra, pénzintézetekre, valamint olyan nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ahol valószínűbb lehet a vagyon elleni jogsértések bekövetkezése. A közrend, a közbiztonság, valamint a közlekedés rendjének fenntartása érdekében kollégáink visszatérően ellenőrzik ezeket a helyeket, emellett forgalomirányítással, forgalomsegítéssel, szükség szerint tájékoztatással segítik az állampolgárok biztonságos közlekedését.

Az ünnepek előtt és alatt a rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet dolgozóival.

Ezen túlmenően a rendőrség a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordít a közlekedési szabályokat megsértők kiszűrésére, különös tekintettel a gyorshajtókra és az ittas járművezetőkre.

A rendőrség idén is a lakosság segítségét kéri annak érdekében, hogy együttes összefogással biztosítsuk az év végi időszak nyugalmát. Kívánjuk, hogy legyen mindenkinek békés, boldog ünnepe!

Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Kevesebb