Ismét a Sissy győzött

2023. február 6., hétfő 06:43

2016-ban szervezték meg első alkalommal Vértessomlón az illendően nem öregfiúk, hanem U40+ Kupa névre keresztelt teremlabdarúgó tornát, melynek gondolata még az előző évben, a somlói szüreti felvonuláson született meg, amikor a két fociszerelmes, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a házigazdák polgármestere arról egyeztetett, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is.

Az egymeccses felvetést végül Richter Tamás képviselő, a községi sportkör elnökének javaslatára továbbfejlesztették, s végül már öt csapat küzdött a kupáért: a Kormányhivatal, az MLSZ megyei igazgatósága, a Felsőgalla, a Sissy és a Vértessomló.

Az idei, február 4-ei, immáron ötödik tornán a Sissy – mondhatni – ott folytatta, ahol 2019-ben abbahagyta, hiszen akkor 100%-os teljesítményt nyújtva „tarolt”, és idén is remek formát hozott. Az első, a Kormányhivatal elleni meccsen 6:3 arányú győzelmet aratott, az MLSZ-t 5:0-ra múlta felül, a Felsőgallát 4:0-ra, a házigazdákat pedig 7:2-re. Egy szurkolójuk meg is jegyezte, hogy ilyen egyszerű ez a játék: gólt kell rúgni… és többet, mint az ellenfél…

Ez a vértessomlóiaknak nem igazán sikerült.

A Felsőgalla a nyitómeccsen kétszer rezgette meg az MLSZ hálóját, míg a szövetség játékosai egyetlen gólt sem szereztek. A tatabányaiak a házigazdáknak már 3 gólt rúgtak, a somlóiak egyet sem, a Kormányhivatalt pedig 6:2-re győzték le. Az MLSZ a vendéglátókat és a Kormányhivatalt is 4:2-re győzte le.

A 2023-as torna zárásaként tehát magabiztosan állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Sissy, második helyen végzett a Felsőgalla, harmadik lett az MLSZ, negyedik a Kormányhivatal, ötödik pedig a nullpontos Vértessomló.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb