Sváb Kupa utánpótlás: második lett a Vértessomló

2023. március 6., hétfő 08:53

Az U9-es korosztály számára március 4-én érkezett el a Sváb Kupa 18. sorozatának záró fordulója Környén, ahová az első helyért rivalizáló két csapat, a Kecskéd 21, a Vértessomló pedig 19 ponttal érkezett, így várható volt, hogy izgalmakban nem lesz hiány.

A legkisebb létszámú somlói csapat a nyitómeccsen 2:0-s győzelmet ért el a Baj ellen, majd a Kecskéd 5:1 arányút a házigazda Környe felett. A vendéglátók a Bajtól 3:2-es vereséget szenvedtek, negyedik meccsként érkezett a két első helyre törekvő, a Kecskéd és Vértessomló összecsapása. Talán egy perc sem telt el, amikor a somlóiak megszerezték az első gólt, a szurkolói „B-közép” pedig máris skandálásba kezdett: „fújd le!” A második, harmadik somlói találatnál pedig zengett: „játszik a Somló!” A Kecskéd elleni találkozó végül 4:1-es vértessomlói győzelemmel és hatalmas összeölelkezésekkel zárult, ámde pihenés nélkül érkezett a gyerekek számára a következő meccs a Környe ellen.

A környeieknek a korábbi 3 fordulóban csupán egyszer sikerült győzniük, így ők is nagyon várták már a sikert, meg is tettek érte mindent. A cserékben szűkölködő, láthatóan elfáradt Vértessomló 2:1-es vereséget szenvedett, amivel megpecsételődött a kupagyőzelem sorsa, miután az utolsó meccsen a Kecskéd 5:0-ra győzte le a Baj csapatát.

A forduló és a kupasorozat harmadik helyén a Baj zárt, a negyediken a Környe. S bár az utolsó forduló első helyét az egymás elleni eredmény alapján a Vértessomló szerezte meg, a sorozatban a pontösszesítések alapján a Kecskéd hódította el a kupát.

A sorozatban a Kecskéd 27, a Vértessomló 25, a Baj 13, a Környe 6 pontot szerzett.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb