21 ovis ballagott el

2023. június 5., hétfő 06:40

Körül csipkés a kötényem, tetszik már a vőlegényem. Karalábé, túrós csusza, a harcsának sincs szebb bajusza – gyereklakodalmas is szerepelt a Vértessomlói Német Nemzetiségi Óvodától búcsúzó 21 apróság ballagási műsorában. A nagy létszám miatt a gyerekek nem az intézményben, hanem a Művelődési Házban köszöntek el a szeretett óvónéniktől.

Ez a 3-4 év, sok hónap, számtalan óra most egy szempillantás alatt véget ér. Sokszor megállítanánk az időt, ámde nem lehet. S az emlékek most egyetlen perccé sűrűsödnek. Érzem ismét csöpp kezüket, ahogyan kiscsoportosként a kezünkbe bújtatták, hallom csengő gangjukat, csilingelő kacajukat. Őrzöm a tőlük kapott apró kincseket: az óvodába jövet gyűjtött kavicsokat, gesztenyét, rajzokat, de legfőképp a mosolyukat… Most egy új mese kezdődik az életetekben. Kívánjuk, hogy érezzétek jól magatokat az iskolában, sok piros ponttal, dicsérettel térjetek haza minden nap szerető szüleitekhez – szólt Könyvesné Beutl Anita óvodavezető a ballagókhoz, akik német hagyományőrző műsorukkal, a búcsúzó énekekkel, dalokkal igazolták, hogy bizony már valóban megnőttek és felkészülten várják, hogy beléphessenek a számok és betűk birodalmába.

Az ünnepségen az óvodavezető köszönetét fejezte ki a rendkívül sikeres családi nap megszervezéséhez nyújtott segítségért három szülő számára. Ahogy fogalmazott, Cseresznye-Daróczi Nikolett, Králl Zsolt és Bors Péter anyagiakat, időt, energiát nem sajnálva tett meg mindent, hogy feledhetetlen legyen a program.

Billegünk, ballagunk, mindent körbejárunk! Itt vagyunk, meg ott vagyunk, ez volt a mi házunk! Megszerettünk Óvoda, nem felejtünk el soha! – énekelték az apróságok az ünnepség zárásaként szeretett óvodájuk udvara felé tartva, ahol a szülők, nagyszülők, rokonok gyűrűjében elkészülhetett az örök emlék, az utolsó óvodáskori közös csoportkép.

Az esemény fotóit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb