Pályaválasztási kiállítás Tatabányán

2017. november 8., szerda 06:06

A Komárom – Esztergom Megyei Kormányhivatal az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, idén is megrendezi a pályaválasztási kiállítást, ami a nagy érdeklődés miatt csütörtöktől szombatig várja a látogatókat Tatabányán a Földi Imre Sportcsarnokban.

A kiállítás egyre bővülő szakmai programjával lehetőséget teremt a 7-8. osztályos tanulók döntéshez szükséges ismereteinek bővítésére, a szakmaválasztásban őket segítő pedagógusok pályaorientációhoz kötődő tapasztalatcseréjére.

A rendezvényen közel 60 kiállító várja elsősorban a végzős általános iskolásokat, akik közül több mint 2600 fő részére térítésmentes utaztatást biztosít a kormányhivatal. A három nap alatt bemutatkoznak a térség középfokú köznevelési intézményei, valamint olyan civil és önkormányzati szervezetek, melyek kapcsolódnak a pályaorientációs szolgáltatások megyei rendszeréhez.

A kiállítói standokon a fiatalok és kísérőik közvetlenül az intézmények pedagógusaitól és diákjaitól szerezhetnek információt a középiskolák képzési lehetőségeiről, az iskola életéről, rendjéről, szellemiségéről.

Kevesebb