A Szent család tizenötödször

2017. december 4., hétfő 09:05

Tizenöt évvel ezelőtt 2004-ben ünnepelték első alkalommal Vértessomlón a Szent család és a betlehemi ház című M. Nagy József alkotásnál advent első vasárnapját, ahová minden évben százak látogatnak el nemcsak a községből, hanem a környező településekről, ahogyan tették ezt idén is.

Igó István polgármester köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy felgyorsult világunkban sajnos az ajándékozás értékközpontúsága kezdi megelőzni az érzelmeket, s mindannyiunk felelőssége megőrizni az ünnepkör eredeti célját, a várakozás időszakának szeretettel való megtöltését, az egymásra figyelést.

Mint mondta, nem az ajándékok hajszolása, a vásárlás, a rohanás az advent legfontosabb üzenete, hanem a befelé fordulás, a meghitt csendesség, az elmélyülés.

A karácsonyi díszkivilágításban úszó főutcában immár 15. alkalommal kiállított, meghitt hangulatot árasztó, fából faragott kompozíciót Bedy Sándor plébános áldotta meg, és a hagyományoknak megfelelően a Nemzetiségi Dalkör, a helyi iskola pedagógusainak kórusa, zeneiskola tanárai, valamint a somlói színjátszók jelenete tette emlékezetesebbé az eseményt.

A program befejezéseként a felállított rendezvénysátorban süteményekkel és forró italokkal kínálták a helybéli, s távolról érkezett vendégeket a szervezők.

Kevesebb