Állatvédők felhívása

2017. december 27., szerda 18:08

Az év vége közeledtével a tűzijátékok és a petárdázás időszakában az állatvédők fokozott óvatosságra intik az állattartókat.

A petárdázások hatására minden évben nagyon sok kutya szökik el otthonról és kóborol az utcákon. Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán számukra idegen és veszélyekkel teli környezetbe kerülnek, többen autóbaleset áldozatává válnak, vagy olyan távolságra menekülnek otthonuktól, hogy később nem találnak vissza.

A szilvesztert megelőző néhány napban még a nyugodt és fegyelmezett kutyákat is javasolt inkább pórázzal sétáltatni a kiszámíthatatlan hanghatások miatt, valamint ha az állat fél, néhány napig érdemesebb vele inkább csak rövid egészségügyi sétákat tenni.

Kertben tartott állatoknál gondoskodjon a tulajdonos a biztonságos, zárt helyről, vagy engedje be a házba, vagy a garázsba. A láncra kötést semmilyen körülmények között nem javasolják, mert egy rémült állat akár meg is fojthatja magát, vagy azt elszakítva ugyan úgy elszaladhat, rosszabb esetben fennakadhat egy kerítésen. A legjobb, ha a gazda ebben az időszakban a háziállatot nem hagyja magára.

-MTI-

Kevesebb