Sváb Kupa (majdnem) huszadszor

2024. január 15., hétfő 06:01

Január 13-án a 19. Sváb Kupa startolt el a várgesztesi Faluház sportcsarnokában, ahol annak idején Pillmann Ferenc életre hívta.

A Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnökeként azért álmodta meg a teremlabdarúgó tornát, hogy a tavaszi felkészülés segítése mellett összejöjjenek, ismerkedjenek a térség német nemzetiségű településeinek, a helyiek mellett Vértessomló, Környe, Kecskéd sportolói, akik már majdnem huszadszor csaptak össze.

Bár a kupát szombaton rendezték, a 13-as szám nem hozott szerencsét a házigazdáknak: pontszerzés nélkül végeztek az utolsó helyen az első fordulóban.

A vendéglátók a Kecskéd ellen nyitottak, s reménytelinek tűnt az első félidő 1-1-es zárása, végül 5-2 arányú vereséget szenvedtek.

A Vértessomló egy szépen kidolgozott fejes góllal indított a Környe ellen, majd további 3 gólt szerzett, miközben a saját hálója egyszer sem rezgett. A somlóiak tartották a formájukat a vendéglátókkal vívott mérkőzés során is, nyolc gólt rúgtak, a gesztesiek azonban csak hármat.

Szintén nyolcszor rezgette meg a Kecskéd hálóját a Környe, miközben „csak” ötöt kapott.

A forduló záró meccse már nem bizonyult gólzáporosnak. Vagy elfáradt a Vértessomló, vagy a végére ismét magára talált a Kecskéd, a végeredmény: 1-1.

Az első forduló után a Vértessomló áll az élen, második a Kecskéd, harmadik a Környe, negyedik a Várgesztes.

Folytatás január 27-én Vértessomlón.

Az U9 korosztály a kupa küzdelmeit január 20-án kezdi meg Bajon, így egy héttel később már ők is a második forduló meccseit játsszák Vértessomlón.

Kevesebb