Sváb Kupa: a kicsiknél a Baj, az öregfiúknál a Kecskéd szerezte meg

2024. március 5., kedd 05:58

Januárban startolt el 19. Sváb Kupa a várgesztesi Faluház sportcsarnokában, az U9 korosztályban a Baj, Kecskéd, Környe, Tatabányai Vasas és a Vértessomlói csapatai, az öregfiúknál a Kecskéd, Környe, Várgesztes, Vértessomló együttesei rúgták a bőrt négy fordulóban.

A záró állomásnak március 2-án Környe adott otthont. A kicsiknél a Baj 34 ponttal érkezett Környére, ahol a Vértessomlót 3:0, a Kecskédet 1:0, a Tatabányai Vasast 5:2, a házigazdákat 3:1 arányban múlta felül, s gyarapította pontjainak számát 46-ra.

A nagy rivális, a Kecskéd eddig 28 pontot gyűjtött. Ezen a hétvégén a Vasast és a Környét 3:0-ára, a Vértessomlót 2:0-ára győzte le, így 9 pontot szerzett. A vendéglátók a nyitómérkőzésen 2:1-es vereséget szenvedtek el a Vértessomlótól, és 3:0-s győzelmet arattak a Tatabányai Vasas felett. A megyeszékhelyi gárda a somlóiaktól is kikapott 7:1-re.

A fordulót és a sorozatot az ötödik helyen zárta a Vasas, negyediken a Környe.

Nagy király voltál! – szólt a gratuláció a vértessomlóiak aprócska hálóőrének, aki valóban bravúros védésekkel tett meg mindent a siker érdekében, a csere nélkül játszó, a korosztálynál fiatalabb somlói gyerekeknek azonban végül meg kellett elégedniük a bronzéremmel. Második helyen végzett a Kecskéd, elsőn a szinte 100%-os teljesítményt nyújtó Baj.

Az öregfiúknál a forduló végeredményétől függetlenül stabilan őrizte a negyedik helyét a Várgesztes, a csapat a Kecskédtől 3:0, a Vértessomlótól 7:2 arányban kapott ki, de végül a vendéglátók ellen sikerült 1:1-es döntetlennel egy pontot szerezniük. A házigazdák lényegesen jobb formát mutattak a másik két mézkőzésükön, a Vértessomlót 7:2-re, a Kecskédet 2:0-ra győzték le. A Kecskéd a Vértessomló ellen 3 gólt szerzett, miközben a saját hálója csak kétszer rezgett.

Bár a fordulót 7 ponttal a Környe nyerte meg, a sorozat elsőségéhez kevésnek bizonyult, a 2024. évi Sváb Kupát – ahogy már oly sokszor – idén is a Kecskéd hódította el. Második lett a Környe, harmadik a Vértessomló, negyedik a Várgesztes.

Kevesebb