Oleárnik Roland az „Év Polgárőre” a vármegyében

2024. március 15., péntek 19:02

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójára emlékezett a polgárőrség március 14-én, Budapesten. Az ünnepség lehetőséget adott arra, hogy elismerjék az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök és egyesületek munkáját.

Az ünnepségen dr. Simicskó István volt honvédelmi miniszter, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, országgyűlési képviselő, aki maga is újbudai polgárőr, ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc példamutató időszaka a magyarság történetének. Mint mondta, reményei szerint a mai viharos politikai időszakban ez az ünnep közös nevezőre hoz mindenkit, hiszen valamennyiünk számára fontos, hogy méltó módon emlékezzen az egykori hősökre.

Párhuzamot vonva a mával úgy fogalmazott, a polgárőrök, akik önként, szabadidejük terhére a biztonságért dolgoznak nap, mint nap, segítve a rendőrség munkáját és erősítve az állampolgárok biztonságérzetét, méltán nevezhetőek a mindennapok mai hőseinek.

„Nekünk az a fontos, hogy a saját nemzetünkből mindig legyenek olyan emberek, akik ezt a feladatot önkéntesen vállalják és tisztességesen elvégzik a munkájukat, ezért akkor működik jól egy állam, ha megbecsüli azokat, akik őrzőkként önkéntesen vigyázzák a békét és fenntartják a rendet” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A beszédet követően dr. Túrós András, az OPSZ elnöke átadta az elmúlt év kiemelkedő teljesítményeiért járó kitüntetéseket, így a belügyminiszter elismeréseit, valamint az Év polgárőreinek, az Év polgárőr egyesületeinek és az Év polgárőr pedagógusainak járó díjakat.

Komárom-Esztergom vármegyéből az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül Oleárnik Rolandot, a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnökét részesítette 2024-ben az „Év Polgárőre” kitüntetésben.

Forrás, címlapfotó: opsz.hu

Kevesebb