Tűzoltófecskendővel gyarapodtak a somlói lánglovagok

2017. április 23., vasárnap 11:34

Használt, de gyönyörű állapotú, tűzoltó fecskendővel felszerelt autóval gazdagodott a vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület, aminek átadására pénteken került sor.

Az ünnepségen Igó István köszöntötte a település polgárait és vendégeit, akik között ott volt többek mellett Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Németi László katasztrófavédelmi igazgató, és a Franciaországban élő Szilvási Lajos, a Pompiers Alsace Solidaritét tagja.

Ezt a szervezetet 2002-ben hozták létre azzal a céllal, hogy azokat a használható, újszerű tűzoltó-felszereléseket, -ruhákat összegyűjtik, amelyekre a francia lánglovagoknak nincs szükségük, s olyan országokba továbbítják, ahol hozzájárulhatnak a tűzoltáshoz. Magyarországra eddig több köbméter felszerelés és hat tűzoltóautó érkezett a Pompiers Alsace Solidariténak köszönhetően.

A polgármester a projektet ismertetve elmondta: 27 ezer kilométer van a 170 lóerős, 3 ezer literes tartállyal rendelkező Renault S170-es típusú gépjárműben, ami áramfejlesztőt, szivattyút is tartalmaz a teljes felszerelés mellett. Egy ilyen autó értéke 5-8 millió forint körül mozog a piacon, s ezt ingyen kapta meg a helyi lánglovagok közössége. Az önkormányzat a hazahozatalban, a honosításban segítette az egyesületet, ami egymillióba került.

Czunyiné Bertalan Judit elismeréssel szólt az adományról, illetve a vértessomlói tűzoltók munkájáról, és megragadta az alkalmat, hogy bejelentse: a területfejlesztési operatív programra benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően a község 90,6 millió forintot nyert az iskola, óvoda, nyugdíjas ház, valamint a községháza energetikai korszerűsítésére.

Az eseményen Schäffer László egyesületi elnök ismertette a közösség sok évtizedes történetét, majd Hartdégen Tibor parancsnok átvette a gépjármű nemzeti színű szalaggal díszített kulcsait.

Az átadási ünnepség képeit a FOTÓGALÉRIÁBAN tekintheti meg!

Kevesebb