Ezüstminősítéssel zárták az olimpiát a somlói hölgyek

2017. július 22., szombat 12:08

Ausztriában, Karintia tartomány egyik legnagyobb városában, Villachban rendezték meg július második hetében a 16. Felnőtt és 21. Ifjúsági Tűzoltó Olimpiát. A C.T.I.F. Nemzetközi Tűzoltó Szövetség által szervezett versenyen az Országos Tűzoltó Szövetség delegálásában hazánkat öt csapat képviselte, abból három Komárom-Esztergom megyéből: a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület női és ifjúsági csapata, valamint létesítményi kategóriában a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelep tűzoltóságának férfi együttese, mellettük kőszegi, tótkomlósi, pusztamonostori rajoknak is drukkolhattak a magyar szurkolók.

A Tűzoltó Olimpián 28 ország 2550 felnőtt, 750 ifjúsági versenyzője és 550 versenybíró vett részt, a csapatok több kategóriában küzdöttek a rangos minősítésekért.

Magyar színekben ifjúsági kategóriában a vértessomlói fiú és a pusztamonostori leány csapat igyekezett minél jobb teljesítményt nyújtani, hagyományos szerelés női kategóriában a vértessomlói hölgyek mellett a kőszegi és a tótkomlósi ÖTE csapatai versenyeztek, férfi „A” kategóriában a Kőszeg és Tótkomlós ÖTE, míg „B” kategóriában a Richter Gedeon létesítményi korpontos csapat küzdött a jó eredményért.

A vértessomlói ifjúsági csapat kategóriájában a 41 gárdás mezőnyben a 13. helyen végzett 1053,69 pont eredménnyel, ami ebben a korosztályban a második legjobb, melyet eddig magyar együttes elért akár hazai, akár nemzetközi szinten. Az eredményük arany minősítésű szerelési gyakorlatnak felel meg. Női kategóriában a vértessomlói háromszoros országos bajnokcsapat az előkelő 14. helyet szerezte meg a 23 induló közül, jutalmuk ezüst minősítés volt. A Richter Gedeon csapata bronz minősítéssel térhetett haza a Tűzoltó Olimpiáról.

A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület női csapatának tagjai voltak: Bús Edina, Ficzere-Csorba Gabriella, Beutl Alexandra, Juhász Anna Beáta, Koller Vera, Králl Enikő, Pék Andrea, Czakó Orsolya, Ruckenbrot-Bőhm Lívia, Zippenfenig Nikolett

A Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági csapatának tagjai voltak: Almási Roland, Dobbelaere Thomas, Egri Benjamin, Éliás Péter, Goldschmidt Krisztián, Krüpl Noel, Rohrbacher Csaba, Szvath Márton Imre, Forisek János Gergő, Wohl Balázs

Kísérők: Hartdégen Tibor, Herbert Gábor

Versenybíró: Schäffer László

Kevesebb