Hosszú hétvége

2018. március 14., szerda 07:23

A naptár jóvoltából 2018-ban március 15 (csütörtök), május 1 (kedd), október 23 (kedd), november 1 (csütörtök) esik olyan napokra, amikor a munkaszüneti napot - ilyen, vagy olyan irányból - egy munkanap választja el a hétvégétől, így jöhet a közbülső munkanap-pihenőnap csere.

A munkanap-pihenőnap csereberéket persze le kell dolgozni, szombati napokon (március 10-én, április 21, október 13, november 10, december 1 és 15). A hosszú hétvégéken a munkaszüneti napokat leszámítva változatlan rendben fogadják a boltok a vásárlókat.

Nem ajánlott a nemzeti ünnepen gépkocsival közlekedni Budapesten, március 15. miatt ugyanis útlezárások lesznek fővárosban, még a Szabadság híd is le lesz zárva a megmozdulások és ünnepségek kapcsán.

A munkanap-áthelyezés miatt változik a vonatok menetrendje március 14. és 17. között. 14-én pénteki, 15-én szombati, 16-17-én pedig ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. A társaság arra kéri az utazókat, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az ünnep előtt elővételben váltsák meg a menetjegyeket és helyjegyeket, használják a jegyértékesítő automatákat és az online vásárolható, valamint a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. helyi, elővárosi, regionális és országos autóbuszjáratainak forgalmi rendje a március 15-ei ünnep körüli napokban az alábbiak szerint alakul:
március 14. szerda - munkanap, a hét utolsó iskolai előadási napja
március 15. csütörtök - munkaszüneti nap
március 16. péntek - szabadnap
március 17. szombat - szabadnap
március 18. vasárnap - munkaszüneti nap, a hét első iskolai előadási napját megelőző nap
március 19. hétfő - munkanap, a hét első iskolai előadási napja.

Kevesebb