Az út egyharmadát már megtették

2018. március 24., szombat 09:16

Családtagok, barátok, a hívők közössége várta és fogadta nagy tapssal péntek délután a vértessomlói Batin Pétert és a császári Puskás Antalt a majki, Celli Szűz Mária tiszteletére emelt barokk kápolna előtt, akik tervezett zarándoklatuk egyharmadát letudva, fáradtan, de teli önbizalommal érkeztek.

Mint arról beszámoltunk, március 4-én reggel indultak az ausztriai Mariazellből, hogy mintegy két és fél hónapos gyaloglást követően, 1400 kilométert megtéve, május 17-én érkezzenek a csíksomlyói búcsúba. Puskás Antal teljesítményének értékét külön emeli, hogy látássérültként vesz részt a túrán.

A megérkezést és a rövid imát követően a páros tagjai beszámoltak eddigi tapasztalataikról, megemlítve, hogy az első napok voltak a legnehezebbek, hiszen az indulást követően 1000 méternél is magasabb hegyet kellett megmászniuk, nem egyszer 60-100 centis hóban, ennek ellenére eddig sikerült tartani a napi 30-35 kilométeres szakaszokat.

A két férfinek nem ez az első hosszútávú zarándoklata, aminek idei jelmondata: Brenner János vértanú, légy a magyar ifjúság példaképe. Tavaly nyáron a világhírű czestochowai kegyhelyre, Lengyelország lelki fővárosába, a Fényes Hegyre vezetett 640 kilométeres útjuk 30 nap alatt.

Batin és Puskás rövid pihenőt követően, hétfőn reggel indul tovább Vértessomlóról a csíksomlyói búcsúba.

Kevesebb