Több mint 800 diák a programban

2017. August 18., Friday 14:20

Az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, a nyári diákmunka eredményeiről, illetve a munkahelyteremtő beruházás tárgyában meghirdetett pályázatról tartottak tájékoztatót a kormányhivatalban.

Mint elhangzott, a jelenlegi adatok szerint 92 569 832 forint támogatást igényeltek a diákok foglalkoztatására és 858 diákot tudtak bevonni a programba, amely augusztus 31-én zárul le. A foglalkoztatók visszajelzése alapján a diákok döntő többsége megállta a helyét, elvégezte és végzi jelenleg is a munkáját.

Különösen az önkormányzatok és önkormányzati cégek sikerességéhez tudtak hozzájárulni, nagy segítséget jelentettek a nyári szabadságolási problémák megoldásában.

Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, hogy a júniusi munkaerő-piaci adatok szerint, országos viszonylatban megyénk a harmadik helyen áll 3,6%-os mutatóval, amely a nyár eleji sajtótájékoztatón elhangzott számokhoz képest is javulást jelent. Jó hír, hogy a fiatalok körében még tovább javult a foglalkoztatási ráta. A teljes nyilvántartott álláskeresői állomány 5,3%-a.

-kormányhivatal-

Kevesebb