A somlóiak is köszöntötték a környei dalkört

2018. április 30., hétfő 19:52

Nemzetközinek is nevezhető kórustalálkozóval ünnepelte április 28-án a Környei Német Nemzetiségi Dalkör fennállásának negyedszázados jubileumát. A dalkör az eltelt 25 esztendőben a hagyományok és értékek megőrzése mellett a település partnerkapcsolatainak kialakításában, ápolásában és a Német Nemzetiségi Önkormányzat létrejöttében is jelentős szerepet játszott.

A Környei Német Nemzetiségi Dalkör mögött álló 25 esztendő legfontosabb történései, eseményei, vidám és szomorkásabb pillanatai is megelevenedtek a jubileumi rendezvényen a Művelődési Házban, ahol várgesztesi, alsógallai, dunaszentmiklósi, felsőgallai, tardoskeddi, vértessomlói vendégcsoportok és a helyi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Gyermekcsoport részvételével ünnepelték a negyedszázados születésnapot.

A Vértessomlói Német Nemzetiségi Dalkör a majdnem háromórás műsorfolyam utolsó előtti fellépőjeként lépett a színpadra, s aratott vastapsos sikert saját gyűjtésű dalaival. A somlóiak nevében Hartdégen Józsefné köszöntötte az ünnepelteket, s kívánta számukra, hogy sokáig őrizzék meg dalos kedvüket, a sváb dalokat és hagyományokat.

Meg vagyok róla győződve, hogy a ti kórusotok nélkül Környe kevesebb, szegényebb lenne. Ha szabad ezt a képet használnom, kevésbé csengene. Gazdagítsátok Környe kulturális életét az elkövetkezendő években is, s teljék mindig, még sokáig örömötök az énekben – hangzottak el a köszöntések a vendégcsoportoktól, akik virággal, emléktárgyakkal, díszcsomagokkal, s legfőképpen saját műsorukkal, dalaikkal ajándékozták meg az ünnepelteket.

A program fehér asztal mellett zárult, az ízletes vacsorát hol közös énekszó, hol pedig ízig-vérig svábtánc követte a Vértes Expressz muzsikájára.

Kevesebb