XIX. Falunap

2018. május 27., vasárnap 09:10

Hagyományosan sportnappal, versenyekkel, vetélkedőkkel, lövészettel, mini tűzoltó versennyel vette kezdetét szombat délelőtt Vértessomló XIX. falunapi programsorozata.

Koradélután aztán a sportcsarnokban folytatódtak az események, ahol Igó István polgármester köszöntötte a község lakóit, a fellépő csoportok tagjait és a vendégeket, akik között ott volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Popovics György megyei közgyűlési elnök, Rising Károlyné Várgesztes, Simon László Kocs és Beke László Környe polgármestere. A község első embere beszédében kiemelte: jó érzés látni, hogy az ünnepek mennyire összehozzák a település lakóit, az pedig külön is kiemelendő, hogy komoly kulturális rendezvények megszervezését is felvállalják.

Az üdvözlő gondolatokat követően Igó István bejelentette, hogy a képviselő-testület új elismerést alapított a „Pedagógus Hivatásért Díjat”, amit két kiváló pedagógus vehet át első alkalommal: Hartdégen Józsefné (Elvíra) és Hartdégenné Rieder Éva. (Az elismerés indoklásait hamarosan olvashatják oldalunkon).

A polgármester Krüpl Vilmos alpolgármester és Krüpl Etelka, a nemzetiségi önkormányzati elnök társaságában köszöntötte a kitüntetetteket, majd Popovics György lépet a mikrofonhoz, aki a két pedagógus méltatása mellett elismeréssel szólt a német nemzetiségi kisebbség választási aktivitásáról, hiszen első alkalommal juttattak saját képviselőt a parlamentbe.

A protokollt követően, a délután további részében a hagyományőrzők vették birtokba a színpadot, amelyen felléptek a település gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportjai, a Dance Reform Táncstúdió fiataljai, az iskola énekkara, Wohl Zsófia versmondó, a helyi nemzetiségi dalkör, a pusztavámi énekkar, a Sarkantyúka táncegyüttes, s nem utolsó sorban a művelődési ház színjátszói, akik ez alkalommal gyönyörű ruhákban előadott palotás-tánccal kápráztatták el a közönséget.

A kultúrprogramot követte a májfahúzás, majd hajnalig tartó mulatság zárta a falunap szombati rendezvényét.

A vasárnapra meghirdetett retro vidámpark, valamint a gyermeknap programjai elmaradnak! Az említett rendezvényekre pótlólag, június 9-én (szombaton) kerül sor!

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Kevesebb