Molnár János díj Troll Krisztinának

2018. május 31., csütörtök 21:49

Ünnepélyes keretek között köszöntötték csütörtökön a Tatabányán ténykedő pedagógusokat a Városháza konferenciatermében, ahol a vértessomlói Troll Krisztina Molnár János díjat vehetett át Schmidt Csabától, a megyeszékhely polgármesterétől.

Egy gyermek nevelése a családban kezdődik, de abban, hogy a felnőtt élet küszöbére érkező ifjak merre indulnak és milyen utat választanak, az oktatási intézmények is kiemelkedő szerepet játszanak.

Kulcsfontosságú szerep jut az óvodákban, iskolákban dolgozó pedagógusoknak, akik újabb és újabb kihívásoknak megfelelve töretlen kitartással és szorgalommal dolgoznak azon, hogy az intézményük falai közül kilépő fiatalok szilárd tudással és értékrenddel vágjanak neki útjuk következő szakaszának. Őket köszöntjük ma itt, és nekik köszönjük meg áldozatos munkájukat Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel és Molnár János-díjjal – hangzott el az ünnepségen.

A polgármester kiemelte: Molnár János díjjal minden évben egy-egy pedagógus kiemelkedő tevékenységét ismerik el az óvodai, általános iskolai és középiskolai területről. Az ünnepségen a vértessomlói óvodapedagógus, Troll Krisztina is átvehette a rangos elismerést. Troll Krisztina 1996-ban szerezte diplomáját a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karán. 29 éve dolgozik óvodapedagógusként, 1995-ben lett a tatabányai Kodály Zoltán Óvoda nevelői testületének tagja. Kiváló óvónő, aki egész életét önzetlenül a gyermekek és kollégái fejlesztésének szenteli. Munkáját maximális igényesség és magas szintű szakmai tudás jellemzi. Fontosnak tartja a gyermekek, családok szoros közösséggé formálását, összetartását.

A csoportjaiban végzett munka során hangsúlyos szerep jut a táncnak és a zenének, így alapozó munkájának köszönhetően már több sikeres, zenét, táncot szerető és értő generáció nőtt fel a keze alatt. De nem csak a kis zenekedvelő fülek és táncos lábak kapnak lehetőséget óvodásai között: szervezi a kis focitehetségek Bozsik programban való részvételét és rendszeresen kíséri őket a város által szervezett focis megmozdulásokra.

Igényességét, kiváló szakmai tudását az óvodai élet szervezésében is kamatoztatja: aktívan részt vesz a Pedagógia Program, a Házirend, a Szervezeti és Működési Szabályzat megírásában, részese volt az Intézményi Minőségirányítási Program elkészítésének, és team vezetőként működtetésének is. Lelkesedése határtalan, nyitott minden új törekvésre, folyamatosan és szívesen képzi magát. Segítőkész, igazi csapatjátékos, jó vezető, aki az óvodai élet szervezésében, a hagyományok ápolásában is nagy szerepet vállal, és rengeteget tesz az óvodai felnőtt közösségért is. Vezető-helyettesi munkáját teljes odaadással végzi. A Molnár János Pedagógiai Díjat töretlen aktivitása, a gyermekek és a szakma iránti elkötelezettsége, kimagasló munkája elismeréseként vehette át.

Kevesebb