Mini VB Vértessomlón

2018. június 10., vasárnap 15:21

Az eredetileg május 27-ére tervezett gyermeknapi programok az akkor előre jelzett kedvezőtlen időjárás miatt június 9-én várták a kicsiket és szüleiket Vértessomlón, így a hagyományos sportnap kézműveskedéssel, retro vidámparkkal, no meg arcfestéssel is „kiegészült”.

Kicsit borongós időjárás kísérte a rendezvényt, de mindebből semmit sem vettek észre mindazok, akik az iskola tornatermében kézműveskedtek, fűzték színesebbnél színesebb gyöngyökből a nyakláncot, karperecet, vagy éppen „átalakultak” az arcfestésnek köszönhetően: jegesmacivá, cicává, tündérré...

Az olykor szemerkélő esőben odakinn a retro vidámparkot eleinte nem jellemezte nagy nyüzsgés, a két pályát viszont annál inkább: párhuzamosan futottak a lábtenisz bajnokság és a Rieder Antal Emléktorna küzdelmei. Ez utóbbi résztvevőinek csapatai, a 7, 9 és 11 esztendős somlói utánpótlás játékosok alkotta vegyes formációk a világbajnokság esztendejében stílszerűen Németország, Argentína, Brazília és Spanyolország „színeiben” rúgták a bőrt, ezért gyakran el is hangzott, hogy mini VB-t rendeztek Vértessomlón. A kicsiket egyáltalán nem zavarták a szaporodó esőcseppek, míg a hatodik, utolsó mérkőzést a szülők és nagyszülők már esernyő alatt drukkolták végig, ők hatalmas elánnal hajtottak, később pedig – immáron a sportcsarnokban – többen azt számolgatták, hogy ki, hány gólt rúgott, s hány pontot gyűjtött össze, vajon ki állhat a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára?

Mialatt a gyerekek örömmel konstatálták, hogy az eredményhirdetéshez készített asztalon csak és kizárólag arany színű érmek sorakoznak, a felnőttek humorosan már azt találgatták, hogy a kicsik között kialakult rangsor vajon előrejelzi-e a VB kimenetelét?

Nagyon örülök, hogy csak vértessomlói gyerekek vettek részt az emléktornán, hiszen ez jelzi, hogy hová fejlődött az, amit 1946-ban elindított édesapám. Úgy látom, utánpótlásban és lelkesedésben nincs hiány, s ezt jó érzés látni – fogalmazott Hartdégenné Rieder Éva, mielőtt Igó István polgármesterrel és Richter Tamás sportelnökkel kihirdették a végeredményt, és átadták az érmeket.

A mini VB-t nulla ponttal zárta, így negyedik lett Spanyolország. 4 ponttal bronzérmes teljesítményt nyújtott Brazília, a második helyen végzett hattal Németország, az elsőn 7 ponttal a Szvath Gergő, Bokor Ákos, Szolga Bálint, Igó Dániel, Kis-Paszkosz Benedek, Kostyál Zsombor, Linczmaier Zsombor alkotta Argentína.

A gyerekek egyáltalán nem bánták, hogy emléklap helyett valamennyien 1-1 dodgem kör emlékét vihetik haza, s miközben hurrázva, éljenezve rajtoltak el a retro vidámpark irányába, a füves pályán még javában zajlottak a lábtenisz bajnokság küzdelmei. Reggeltől 16 páros igyekezett bebizonyítani, hogy ők a legjobbak, s ez végül a Szepesi Bence-Németh Gábor duónak sikerült. A bajnokság második helyét Altrichter Tamás és Müller Szilveszter szerezte meg, harmadik lett Kovács Róbert és Hanikám Ákos.

Kevesebb