Hengerelt a kormányhivatal

2016. február 20., szombat 20:00

Kancz Csaba kormánymegbízott, Igó István polgármester, Bozsik Péter, Khéner László és Baranya István is rúgta a bőrt szombaton a vértessomlói általános iskolában, ahol az illendőség kedvéért nem öregfiúk, hanem U40+ kupáért folyt a küzdelem.

Aki ismeri a kormányhivatal vezetőjét és a házigazdák polgármesterét, jól tudja, hogy egyáltalán nem áll tőlük távol a labdarúgás, sőt! Az ötlet, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is, tavaly született meg a vértessomlói szüreti felvonuláson, majd Richter Tamás képviselő javaslatára továbbfejlesztették az egymeccses gondolatot. Ha már Kancz Csaba az MLSZ megyei igazgatóságának elnöke, akkor ők is legyenek vendégek, s mivel Felsőgallával évek óta szoros, baráti kapcsolatot ápolnak a somlóiak, nem volt kérdés, hogy ők állítsák össze a negyedik gárdát.

Ez a négyes vágott tehát neki a küzdelmeknek szombaton, s a kormányhivatal már a nyitómeccsen a vendéglátók tudtára adta, ki az „úr a háznál”: 6-2-es győzelemmel hagyták el a pályát, s kicsivel később az MLSZ-t is felülmúlták 7-1-re. A megyei labdarúgó sportvezetők a Felsőgallától 5-3-as vereséget szenvedtek el, az egyik meccsen Bozsik Péter meg is jegyezte: ha már nyerni nem tudunk, rámegyünk a sportszerűségre…

A magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya végül nem bizonyult tökéletes jövőbelátónak, hiszen a Vértessomlót sikerült megverniük 2-1 arányban. A vendéglátóktól a Felsőgalla is elrabolta a 3 pontot, így a záró meccsnek a kormányhivatal és a tatabányai együttes is 6-6 ponttal futott neki, nagy volt tehát a tét. A felsőgallaiak alaposan bekezdtek, már 3-1-re vezettek, amikor a kormányhivatal „megrázta” magát, s egyenlített. Az ellenfél sem hagyta magát, egy góllal rendre előrébb járt, a kormányhivatal pedig rendre egalizált, 5-5-nél azonban fordult a kocka: a hatodikat a kormányhivatal szerezte meg, s azzal be is állította a meccs végeredményét.

Az U40+ kupát tehát a kormányhivatal hódította el, második helyen végzett a Felsőgalla, harmadikon az MLSZ, míg a Vértessomló gáláns házigazdaként megelégedett a negyedik helyezéssel.

Kevesebb