Somlói siker

2018. július 10., kedd 08:07

Kihirdették a tatai, országos tűzoltóverseny eredményeit, és bizony Komárom-Esztergom megye lánglovagjai is szépen kitettek magukért a megméretésen.

Több mint ötszáz tűzoltó vett részt a megmérettetésen, aminek nagy volt a tétje a tatai edzőtáborban a hétvégén: a fiú- és a lánykategória első helyezettjei jövőre elutazhatnak Svájcba, az Európai Ifjúsági Tűzoltó Olimpiára, míg a felnőtteknél a győztes férfi, illetve női csapat három év múlva Szlovéniában mutathatja meg tudását, a lánglovagok ötkarikás játékán.

A vasárnapi eredményhirdetés alapján Svájcba a Pázmánd Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiú és lány csapata jutott ki, míg a szlovéniai olimpiára a férfiak közül a Richter Gedeon Létesítményi Tűzoltóság, a hölgyek mezőnyéből pedig a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület kvalifikálta magát.

Egyik megyei csapatnak sem ez az első sikere. A richteresek például már korábban is jutottak ki tűzoltósport olimpiára, 2017-ben pedig szintén ők, illetve a somlói hölgyek is ott voltak az ötkarikás játékokon. (Képünkön a somlói együttes)

kemma.hu

Kevesebb