Korszerűbb lett a „Ház”

2018. november 17., szombat 13:16

Igó István polgármester köszöntötte pénteken koradélután a meghívott vendégeket, köztük Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselőt a művelődési ház korszerűsítését követő átadóünnepségen.

A teleülésvezető beszédében elmondta: Vértessomló a Belügyminisztérium kistelepüléseket támogató pályázatán nyert el 1,6 millió forintot, amit igyekeztek hasznosan felhasználni. A művelődési házban egy elavult, leromlott állapotú gázkazán üzemelt, pedig több egyesületnek, civil szervezetnek is ez az épület ad otthont. Ebben gyakorolnak a tánccsoportok, itt üléseznek a tűzoltók, itt gyakorol a népdalkör, de a horgászoktól kezdve a vadászokig, a közművelődési egyesületig, a falutévéig hosszú azon szervezetek sora, amelyek rendszeresen igénybe veszik a házat.

- A projekt során elektronikusan vezérelt kondenzációs kazánt építettek be, kicserélték a radiátorokat, amelyekre vandálbiztos szelepek kerültek. A település kiegészítette a pályázati összeget, így megújult a női vizesblokk is. Külön elismerés illeti azokat a vállalkozókat, Batin Zoltán generálkivitelezőt és Batalka Attila kőművest, akik a beruházás megvalósítói voltak – fogalmazott Igó István.

A gyermektánccsoport rövid műsorát követően Czunyiné Bertalan Judit arra emlékeztetett, hogy olyan épület lett korszerűbb, ami valóban él, valóban lüktet, ahol mindig történik valami.

- Ha Somlóra érkezik 10 forint, abból „csinálnak” minimum 30-at. Az önkormányzat olyan jól gazdálkodik, előre tervez, megforgatva forrásait, hogy a fejlesztendő területre nyert összegeket mindig kiegészítik, mert a közösség ereje olyan erős, hogy hozzá tudnak tenni plusz pénzeket. Ez egy élő és éltető közösség életében nagy erő, s ezért fordul elő évi rendszerességgel, hogy gazdagodik, szépül, korszerűsödik a település – mondta az országgyűlési képviselő, aki így folytatta: Vértessomlón a kis dolgoknak is nagyon tudnak örülni, és ez adja a lelkesedésüket, valamint összetartásukat. Öröm Somlóra jönni, Somlónak segíteni, mert tudják mit akarnak, tudják hogyan akarják azt megvalósítani, és ha lehetőséget kapnak, gyorsan meg is valósítják.

A művelődési ház átadóünnepsége a nemzetiszínű avatószalag átvágásával zárult pénteken.

Kevesebb