Karácsonyi fénybe borult Somló

2018. december 3., hétfő 06:18

Tizenhat évvel ezelőtt, 2003-ban láthatták első alkalommal Vértessomló polgárai és a környező településekről érkezők a község betlehemi installációját, a kápolna mellett felállított Szent család és a Betlehemi ház című M. Nagy József alkotást.

Advent első vasárnapjának délutánján a hagyományoknak megfelelően az iskola tanári énekkarának karácsonyi dallamai szólaltak meg, majd Igó István köszöntötte elsőként a község lakóit és vendégeit, aki arról szólt – többek között -, hogy ebben az időszakban visszatérünk ezokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában háttérbe szorulnak. Ilyenkor jobban odafigyelünk családunkra, szépítjük, díszítjük otthonainkat.

A polgármester beszámolt azokról a beruházásokról is, amelyek projektzárójára a közelmúltban került sor, mint az óvoda, iskola, községháza, nyugdíjas ház és művelődési ház energetikai korszerűsítése, illetve gépészeti felújítása.

- Engedjék meg, hogy így az év vége felé megköszönjem mindazok fáradozását, akik egész évben segítették településünk fejlődését, támogatták önkormányzatunkat és civil szervezeteink munkáját. Az ünnep emelkedett perceiben pedig kívánok magam és a képviselő-testület nevében békés, áldott, nyugodt karácsonyi ünnepeket és egészségben, eredményekben gazdag új évet – fogalmazott Igó István.

A faluvezető beszédét követően Kulcsár Dávid diakónus osztotta meg adventi gondolatait, s adta Isten áldását a betlehemi családra.

A program során a nemzetiségi dalkör és a somlói színjátszók csoportja idézte fel az advent és a karácsony hangulatát, végül – szintén a hagyományoknak megfelelően – a szervezők forralt borral és punccsal vendégelték meg a helybéli, s távolról jött vendégeket.

Kevesebb