Együtt énekeltek

2018. december 8., szombat 08:34

Szeretettel és forralt borral fogadták péntek délután a hatodik alkalommal megrendezett adventi dalostalálkozó vendégeit és a település lakóit a kápolna mellett felállított Betlehemi Ház installációnál.

Hartdégen Józsefné (Elvira) köszöntötte a vértestolnai és szomódi vendégegyüttesek és a község lakóit, köztük Igó István polgármestert és Krüpl Etelkát, a német nemzetiségi önkormányzat elnökét.

Mint azt a Német Nemzetiségi Dalkör vezetője elmondta, Somlón 16 éve ünnepelik bensőséges hangulatban advent első vasárnapját a Szent Család szoborkompozíciónál. A dalkör tagjai a kezdetek óta, hogy a szerda esti próbákat követően kisétálnak a falu nevezetességéhez és elénekelnek néhány karácsonyi dalt.

- Számunkra ez egy szent hely, s az itt érzett örömöt, áhítatot szeretnénk megosztani másokkal is. Ezért is szerveztük meg hatodik alkalommal az adventi dalostalálkozót – fogalmazott Hartdégen Józsefné.

Ezt követően a szomódi dalosok mutatkoztak be adventi, karácsonyi repertoárjukkal, majd a vértestolnaiak folytatták, végül a vendéglátók dallamai csendültek fel, és természetesen nem maradhatott el a közös éneklés sem. A három kórus közösen adta elő a Leszállt az éj kezdetű dalt.

Kevesebb