Az ünnep szépsége

2018. december 14., péntek 06:22

Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn, a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai – ezekkel a gondolatokkal kívánt áldott karácsonyi ünnepeket a környei Idősek Klubjának december 12-ei ünnepségén a vértessomlói és környei tagok számára Halász-Becker Anita.

A programnak, melyet többek között Mecsei Ilona, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója is megtisztelt jelenlétével, a környei Művelődési Ház adott otthon, ahol gyönyörűen feldíszített karácsonyfa, ünnepi asztalok, végül pedig Becker Istvánné keze munkájának, fűszerezésének köszönhetően ízletes göngyölt hús várta a vendégeket.

Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem egy olyan ajándékkal, amiből mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet… Nem tárgyak, figyelmet és szeretetet helyettesítő eszközök átnyújtásáról szól, hanem együttlétről, békéről és odafigyelésről. Arról, hogy az élet megtapasztalása csodálatos, hogy vagyunk egymásnak és meg tudjuk osztani létünk csodás pillanatait – hangzott el a nappali ellátás vezetőjétől, s gondolatait igazolták az általános iskola 3a osztályos diákjai, akik csengettyűjátékukkal, tánccal, szavalataikkal ajándékozták meg a szép korúakat: „A karácsony teljen közös énekléssel. Erről kicsi húgom, jó öcsém ne késs el! Kedves Jézuska, Mi nem sokat kívánunk. Legyen egészséges, s boldog a családunk!”

A Karácsony szeretetteljes érzését őrzik és örökítik tovább a klub tagjainak szívében, otthonaikban a kedves emlékek mellett azok a bájos angyalka csengettyűk is, amelyeket a szolgálat munkatársai készítettek, ezzel is üzenve az idős hölgyeknek, uraknak: csodálatos, hogy vagyunk egymásnak…

Kevesebb