Szűrővizsgálattal az egészségért

2019. January 7., Monday 06:09

A Népegészségügyi Program keretében zajló mammográfiás szűrővizsgálattal kapcsolatosan tájékoztatjuk Önöket, hogy a területileg szervezett behívóleveles szűrés tovább folytatódik.

Azon 45-65 éves korosztályba tartozó hölgyeket érinti, akik az elmúlt két évben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton.

Amikor szűrővizsgálatról beszélünk, akkor a magukat egészségesnek tartó emberek vizsgálatáról beszélünk. A népegészségügyi emlőszűrés célja a 45-65 év közötti női lakosság körében az emlő olyan elváltozásainak a korai felismerése, amelyet a hölgyek általában még nem tapintanak, azonban későbbi szakaszban felismerve daganatos betegséggé válhatnak. Ezt nevezzük rákmegelőző állapotnak. Ha a szűrővizsgálat során mégis emlődaganatos megbetegedés kerül megállapításra, annál jobban kezelhető és gyógyítható, minél korábbi időszakban és minél kisebb méretben fedezik fel. A rendszeres mammográfiás szűréssel az emlőrákok 80%- a idejében felismerhető és jó eséllyel gyógyítható.

Amennyiben további kérdés merül fel, vagy nem kap behívólevelet, de megítélése szerint megfelel a szűrés feltételeinek, kérjük, keressen minket, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Elérhetőség:
Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal
Népegészségügyi Főosztály
Tel: 34/ 795-854

Kevesebb