Sváb Kupa: változatlan a rangsor

2019. január 20., vasárnap 20:17

Egy hete indult útjára a Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna 17. sorozata az U9-es korosztályban Kecskéd, Környe, Vértessomló és a Tatabányai Vasas, míg a felnőtteknél ez utóbbi csapat helyett a Várgesztes részvételével.

A 4 állomásos torna február elején zárul, így az eddigi két forduló végeredményétől eltérő végső rangsor is kialakulhat annak ellenére, hogy kecskédi nyitány sorrendjét mindkét korosztályban „lemásolták” a csapatok a folytatásban, január 19-én Vértessomlón.

Az utánpótlás együttesek összecsapásainak végeredményei ezúttal is a Tatabányai Vasast repítették az élre, hiszen bár 3-3-as döntetlent játszottak a Kecskéddel, a Környe ellen 8-1-es, a házigazdák ellen 3-1-es győzelmet arattak. A múlt héten második helyen végző somlóiak két győzelmet könyvelhettek el: a Környét 3-0, a Kecskédet 3-2 arányban múlták felül, így a megszerzett 6 pontjuk a második helyhez volt elegendő. A kecskédiek a Környe elleni 3-1-es győzelmükkel, és a Vasas elleni döntetlennel 4 pontos gyűjtöttek be, tehát ők is megőrizték harmadik helyüket, míg a negyediken tanyázik továbbra is Környe, nekik Vértessomlón sem sikerült pontot szerezniük.

A felnőttek délután igen parázs hangulatú meccseket vívtak, még ha a gólok száma nem is tükrözte minden alkalommal a mérkőzés lendületét, iramát, a csapatok győzni akarását. Egy héttel ezelőtt a Kecskéd magabiztosan hozta valamennyi mérkőzését, s ez Vértessomlón sem változott: előbb a Várgesztest győzte le 7-1-re, utána a házigazdákat 5-0-ra, majd a Környét 7-4-re, így ezt a fordulót is az első helyen zárta 9 ponttal. A házigazdák 4-2-es győzelmükkel a Környétől raboltak el 3 pontot, s további hármat Várgesztestől, akiknek a mérkőzés lefújásáig 15 gólt rúgtak, miközben a saját hálójuk ötször rezgett. A Vértessomló tehát a 6 ponttal megőrizte második helyét, a Várgesztes pedig hárommal a harmadikat, miután 4-2 arányban múlták felül a környeieket, akik nem szereztek pontot.

Folytatás 26-án Várgesztesen, majd február 2-án Környén.

Kevesebb