Férfiak terítették az asztalokat

2019. March 9., Saturday 09:23

Hidegtálak sokaságát készítették, asztalokat terítettek a férfiak péntek délután a vértessomlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet székházában, miközben társaik az ajtóban várták a helybéli és várgesztesi ünnepelteket.

A nőnapi ünnepség sikeréhez az asszonyok is hozzájárultak, hiszen több mint húszféle sós és édes süteménnyel érkeztek.

Mint azt köszöntőjében Imeli János szakszervezeti elnök elmondta, a Nemzetközi Nőnap az egyszerű, de mégis történelmet alakító hölgyek napja, ami azt a küzdelmet eleveníti fel, melyet a nők évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek. A nőmozgalom 1857. március 8-án indult útjára amerikai nők demonstrációival, akik a rossz munkakörülmények, és az alacsony fizetések ellen tiltakoztak.

Igó István polgármester a hölgyek ünnepének méltatása mellett több örömteli hírről is beszámolt. A Parlamentben szerdán vehette át az Energiahatékony Önkormányzat díjat a község képviseletében. Az elismerésben azok az önkormányzatok részesülhettek, amelyek sikeresen megvalósított mintaszerű energetikai beruházásokkal, ennek kapcsán pedig mérhető megtakarításokkal vagy mérhető meg¬újuló¬energia-termeléssel rendelkeznek.

Mint az elhangzott, a 2015-ben megkezdett, s tavaly folytatódott program még nem ér véget, ugyanis az idei évre tervezik az orvosi rendelő energetikai korszerűsítését. A Környe-Vértessomló közötti 4 kilométeres útszakasz is megújul, valamint a főúti járdák rendbetételére szintén sor kerül, s elkészültek a bölcsőde tervei is. Nem utolsó sorban pedig szeretnék a nyugdíjas székház udvari parkosítását is megkezdeni.

Az emelkedett gondolatokat követően, a délután további részében társalgással, beszélgetéssel, az emlékek felidézésével töltötték idejüket fehér asztalnál a hölgyek és vendéglátóik, de egy meglepetés még hátravolt, ugyanis távozáskor minden hölgy virágot kapott ajándékba.

Kevesebb