Mariazellből Csíksomlyóig két lábon

2019. március 21., csütörtök 06:11

Több mint félszáz kíváncsi tekintet fogadta Batin Péter zarándokot szerda délután a Bányász Klub és Rendezvényházban.

A vértessomlói búcsújáró arról az 1400 kilométer hosszú, Mariazellből induló és Csíksomlyóig tartó zarándokútjáról tartott vetítéses beszámolót, amit 76 nap alatt gyűrtek le látássérült társával, Puskás Antallal együtt. Az előadó az életre szóló élményt adó túra során készült képeket vetítve (melyek önmagukban is egy-egy külön történetnek beillenek) kalauzolta végig hallgatóságát a majd három hónapig tartó próbatételen.

Mint azt a beszámolóból megtudtuk, Batin Péter és zarándoktársa 2018 március 4-én indultak útnak az ausztriai Mariazellből, hogy számos akadályt leküzdve, május 17-én lelkileg feltöltődve és megerősödve érkezzenek meg a katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelyére, Csíksomlyóra. Útjuk során sokan csatlakoztak hozzájuk, a túra utolsó száz kilométerén, a Hármaskeresztnél, a vértessomlói zarándok jóbarátja, Böjte Csaba testvér várta a gyaloglókat.

A hallgatóság között akadt, aki a közeljövőben fog nekivágni a megpróbáltatásokkal teli útnak, neki külön jótanácsokkal szolgált a tapasztalt túrázó.

Batin Péter kitért arra is, hogy a Csíksomlyói menetet megelőző 10 évben már rendszeresen járt rövidebb, hazai zarándokutakon, melyeken idén is elindul, és szeretettel várja azokat, akik szívesen csatlakoznának a lelki felüdülést szolgáló gyalogláshoz.

A Vértessomlóról induló zarándoklatok időpontjai:

Kevesebb