Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Karácsonyra hangolódás

2019. december 2., hétfő 10:35

Hagyományosan a Német Nemzetiségi Általános Iskola és Zeneiskola kórusa nyitotta meg advent első vasárnapján Somló ünnepi eseményét, amelyre immár 17. alkalommal került sor a kápolna mellett felállított betlehemes háznál.

Igó István idézte fel a rendezvény kezdeteit, amikor Krüpl Attila ötletét felkarolva az akkori faluvezető, Hartdégen József megrendelte M. Nagy József fafaragó művésztől a szoborcsoportot. - Időközben sok Betlehem készült számos településen, én úgy gondolom a legszebb azonban, minden elfogultság nélkül ez itt mögöttem, a vértessomlói. Legyünk büszkék és hálásak a megálmodókra és a megvalósítókra – mondta a polgármester.

- Ahogy közeledik az áldott ünnep összetéveszthetetlen varázsával, úgy lesz egyre hidegebb az időjárás, mintha csak azért csattogtatná fogait a tél, hogy annál inkább felfedezzük, hogy a lelkünkben levő szeretet, nem kívülről származik, hanem annak elolthatatlan lángjából. Mert érezzük, hogy a varázs, az a hamisítatlan karácsonyi hangulat, mely édes hívogatóan integet felénk, nem származhat csak a rideg számítások és a hideg anyagiasság emberétől. Vallási meggyőződéstől függetlenül mindenki készül karácsony ünnepére. Advent van és ehhez az időszakhoz hozzá tartozik, lelkünk, kapcsolataink rendezése. Kiváló alkalom a félreértések, a megbántások tisztázására. Mivel a szeretet nagylelkű, ezért megbocsájt mindent, mindenkinek! A megbocsájtás nemcsak embertársainkra vonatkozik, hanem saját magunkra is. Elfogadni és szeretni magunkat, hibáinkkal, gyengeségeinkkel együtt – fogalmazott a község elöljárója.

A Szent Családot szimbolizáló betlehemes installációt Visnyei László káplán áldotta meg, az eseményt pedig a Német Nemzetiségi Dalkör, valamint a község színjátszóinak előadása tette emlékezetesebbé, akik Andersen egyik legszebb meséjének, A kis gyufaárus lány történetének feldolgozásával loptak melengető perceket a közönség szívébe.

Mint minden évben, idén is szeretetvendégséggel zárult advent első vasárnapjának programja Vértessomlón.

április

23 Ruhagyűjtés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház

24 Ruhagyűjtés

  • Időpont: szerda 9:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház
május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek