Vértessomló

Hírek

Népszerű cikkek

Harmadszor is Sissy

2020. január 12., vasárnap 21:06

Ötödik alkalommal rendezték meg Vértessomlón január 11-én az U-40+ tornát, melynek gondolata még 2015-ben merült fel.

Aki ismeri Kancz Csabát, a kormányhivatal vezetőjét és Igó Istvánt, a házigazdák polgármesterét, jól tudja, hogy egyáltalán nem áll tőlük távol a labdarúgás, sőt! Az ötlet, hogy a hivatalos találkozások közé érdemes lenne beiktatni egy jóízű focit is, a 2015-ös vértessomlói szüreti felvonuláson fogalmazódott meg, majd Richter Tamás képviselő, sportelnök javaslatára továbbfejlesztették az egymeccses gondolatot. Első alkalommal 2016-ban a Kormányhivatal, az MLSZ megyei igazgatósága, a Felsőgalla és a Vértessomló U-40+-os játékosai rúgták a bőrt, majd 2017-től érkezett a Sissy, így az idei évben is már öt csapat küzdött a kupáért.

Kancz Csaba, Csorba Zsolt, a Tatabányai Törvényszék elnöke, Fodor János, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, Erős Gábor, egykori FIFA-asszisztens – többek között ők is pályára léptek az 5. tornán, játékvezetőként pedig Vankó Dániel kapott időnként hideget-meleget a játékosoktól egy-egy hibásnak vélt döntése után.

A tavalyi és tavalyelőtti tornagyőztes Sissy magabiztos, 9-1 arányú győzelmet aratott a Kormányhivatal ellen, második meccsén 12-0-ára náspángolta el az MLSZ-t, a Felsőgallával viszont 1-1-re egalizált, így 7 ponttal várta a negyedik meccsét a Vértessomló ellen. Addig a Felsőgalla is 7 pontot gyűjtött össze, így titkon minden bizonnyal a házigazdáknak szurkoltak, akik jól is nyitottak a Sissy ellen, hiszen az első gólt ők szerezték, de ezzel ki is ürült a gólzsákjuk, míg az ellenfél később hatszor rezgette meg a hálójukat. Így el is dőlt a dobogós helyezések sorsa: harmadszor aratott tornagyőzelmet a Sissy, második helyen végzett a Felsőgalla, és harmadikon a 6 pontos Vértessomló a Kormányhivatal és az MLSZ elleni győzelmével. E két együttes vívta a torna utolsó, s egyben a 4.-5. helyezés sorsát eldöntő mérkőzését, így várható volt, hogy izgalmakban nem lesz hiány. Előbb a Kormányhivatal hálóőre, Fodor János kapott egy igencsak potyának nevezhető gólt, pár perccel később pedig az MLSZ-é, Csorba Zsolt állt értetlenül, amikor egy gólhelyzetnek egyáltalán nem nevezhető szituáció után apránként átpattogott a labda a gólvonalon, s még maga Vankó Dániel is mosolyogva intett középkezdést. A folytatás már sokkal határozottabb gólokat, harciasabb helyzeteket, ragyogó mentéseket, védéseket hozott, és a Kormányhivatal 6-3-as győzelmét, amit azt jelentette, hogy felzárkózott a 3 pontos MLSZ-hez. De nemcsak felzárkózott, a rúgott és kapott gólok száma alapján meg is szerezte a negyedik helyet.

Az eredményhirdetéskor Igó István polgármester mindenki számára köszönetét fejezte ki a részvételért, hogy Vértessomlón, ahol igen népszerű a labdarúgás, és a csarnokukban, amely oly sok izgalmas összecsapást látott, évről-évre találkoznak úgy, ahogy annak idején megfogalmazták: nem csak hivatalos keretek között.

március

31 Tojásgurítás

  • Időpont: vasárnap 0:00
  • Helyszín: Tojásgurító
április

1 Tojásgurítás

  • Időpont: hétfő 0:00
  • Helyszín: Tojásgurító

4 Véradás

  • Időpont: csütörtök 15:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház

23 Ruhagyűjtés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház

24 Ruhagyűjtés

  • Időpont: szerda 9:00
  • Helyszín: Vértesomló, Művelődési Ház
május

1 Majális

  • Időpont: szerda 16:00
  • Helyszín: Nyugdíjas Ház

11 Nemzetiségi Falunap

  • Időpont: szombat 0:00
  • Helyszín: Sportpálya, Sportcsarnok

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:43

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Lomtalanítás Vértessomlón

2024. február 28., szerda 11:33

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. március 25-én végez lomtalanítást Vértessomlón az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfelek részére.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2823 Vértessomló, Rákóczi Ferenc utca 63.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16:30 óráig
  • Szerda: 9 - 12 óráig és 13 - 16 óráig
  • Péntek: 9 - 11 óráig

Legnépszerűbb cikkek